Dirigent/orkest/solisten

Aan de Musical en Pop Sing Along werken mee:

sopraan Nader te bepalen 
tenor Nader te bepalen 
orkest Spectacular Musical Combo
onder leiding van Martin van der Brugge


Martin van der Brugge - dirigent

MartinMartin van der Brugge (1966) behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale.

 

Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was.

In het seizoen 2004 was Martin benoemd gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi, zijn onder zijn leiding uitgevoerd. In Nederland heeft Martin Sing Along Events opgericht voor het opzetten van meezingevenementen.
Als musicaldirigent/arrangeur heeft Martin 20 jaar musicalproducties gedirigeerd bij theatergroep Otis.
Tevens dirigeert Martin voor de 19e seizoen de Leidse Scratchdagen Musicaldagen (Musical Highlights)