Scratch-evenement

ZATERDAG 27 OKTOBER 2018 | DOMINICUSKERK | SPUISTRAAT 12 | AMSTERDAM


                    

De scratch
Op zaterdag 27 oktober 2018 organiseren wij een scratchconcert. Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge wordt het Requiem van Mozart in één dag ingestudeerd en aansluitend met orkest en solisten uitgevoerd.

Bent u al bekend met dit legendarische werk of heeft u zin om dit werk (nog) eens uit te voeren? Geeft u zich dan op en doe mee! De aan deelname verbonden kosten zijn € 35,00. Hiervoor ontvangt u het deelnemersbewijs. U kunt via deze link inschrijven.

U kunt u het inschrijfformulier downloaden om deze uit te printen en op te sturen naar Sing Along Events. Ons adres staat op het inschrijfformulier. Lukt het niet met de online inschrijving of komt telefoneren u niet uit? Dan kunt u hier het hier de flyer downloaden om deze uit te printen en op te sturen naar Sing Along Events. Ons adres staat op het inschrijfformulier.

Groepsinschrijvingen
Wanneer er 10 personen of meer samen inschrijven krijgt u €5 korting per persoon en zijn de kosten €30,00. Bij deelname van 20 personen of meer loopt de korting op tot €10 en betaalt u €25,00 per persoon. Misschien is het een leuk idee om met (een deel van) uw koor aan dit project deel te nemen! Download hier het groepsinschrijfformulier

Extra repetitie
Eventueel kunt u ook gebruikmaken van de extra repetitie op zaterdag 13 oktober 2018 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de ‘Opstandingskerk’ te Woerden. Tijdens deze extra repetitie kunt u uw noten nog beter instuderen.

Het werk
Het Requiem in d-moll (KV 626) is de laatste, onvoltooid gebleven compositie van de Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart. Slechts één onderdeel van Mozarts compositie werd door hem voltooid.
Mozart bedacht en schetste de vermoedelijk gehele requiemcompositie zowel voor als tijdens zijn laatste ziekbed in 1791. Alleen de twee eerste delen werkte hij echter tot een geheel uit. Omdat het requiem een bestelde compositie betrof, werd het werk op aandringen van Mozarts weduwe Constanze Mozart voltooid - het moest voltooid worden.
Bekijk hier een scene uit de prachtige film Amadeus.

Amadeus is een Amerikaanse muzikale dramafilm uit 1984 van regisseur Miloš Forman met in de hoofdrollen Tom Hulce en F. Murray Abraham. De film gaat over het leven van componist Wolfgang Amadeus Mozart.

Dat het Requiem van Mozart kon ontstaan en inmiddels tot de meest geliefde en gewaardeerde werken van Mozarts gehele oeuvre wordt gerekend, is te danken aan zijn oud-leerling, vriend en collega Frans Xaver Süßmayr, die het afgebroken compositieproject van het requiem op een zeker moment ter hand nam en de meerstemmige muziek completeerde. Feitelijk gezien en strikt genomen bevat de requiemcompositie zelfs meer Süßmayr dan Mozart.

Help ons met verspreiden van flyers en ontvang korting!
Draagt u Sing Along Events een warm hart toe?
Wanneer u ons helpt flyers te verspreiden, dan ontvangt u van ons korting op het bedrag van deelname voor één van onze evenementen.
U kunt flyers in de plaatselijke supermarkt ophangen, neerleggen in de buurtbibliotheek of meenemen naar uw koor.
Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar   Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann.  en dan sturen wij u een enveloppe met 3 x 50 flyers toe. Wilt u meer flyers verspreiden, geeft u dit dan aan.
Als dank ontvangt u van ons een kortingsbon voor één van onze evenementen.