PINKSTERSCRATCH - MEESTERLIJKE ORATORIA -
MAANDAG 5 JUNI 2017 | DOMINICUSKERK | SPUISTRAAT 12 | AMSTERDAM

De scratch
Op maandag 5 juni 2017 (2e pinksterdag) organiseren wij een scratchconcert in de prachtige Dominicuskerk te Amsterdam, met op het programma de mooiste oratoria. Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge wordt deze muziek in één dag ingestudeerd en aansluitend met orkest en solist uitgevoerd.

Bent u al bekend met het zingen van oratoria als Messiah, Oratorio de Noël en The Peacemakers, of heeft u zin om deze werken (nog) eens uit te voeren? Geeft u zich dan snel op en doe mee! De aan deelname verbonden kosten zijn € 35,00. Hiervoor ontvangt u het deelnemersbewijs. U kunt hier inschrijven.

Het programma

We maken een hele rondreis door de wereld van het oratorium. In het oratorium wordt een wereldlijk of geestelijk thema onder de aandacht gebracht en muzikaal uitgewerkt. Vanwege de muzikale overeenkomsten wordt een oratorium ook wel een ‘concertante opera’ genoemd. Maar door het ontbreken van de theatrale aankleding en het acteerwerk, valt in het oratorium het accent op het concertante aspect. Alle zeggingskracht van het oratorium ligt daardoor in de muziek, de solo's en de koordelen.

De koordelen

 G.F. Händel  The Messiah  Surely
 J. Haydn  Die Jahreszeiten    Komm, holder Lenz
 F. Mendelssohn   Paulus  Allein Gott in der Höh sei Ehr
 F. Mendelssohn  Paulus    Ich danke Dir, Herr, mein Gott
 H. Berlioz  L'enfance du Christ  L'adieu des bergers
 C. Saint-Saëns  Oratorio de Noël  Tollite hostias
 C. Frank  Les sept paroles  5ème parole
 K. Jenkins  The Peacemakers  Anthem Peace

Al deze werken worden op maandag 5 juni 2017 (2e pinksterdag) ingestudeerd en uitgevoerd in de Dominicuskerk van Amsterdam. Op deze dag wordt samengewerkt met een begeleidingsensemble en een professioneel solist.  

U kunt hier inschrijven.

Uitprintbaar inschrijfformulier

Lukt het niet met de online inschrijving of komt telefoneren u niet uit? Dan kunt u hier het inschrijfformulier hier downloaden om deze uit te printen en op te sturen naar Sing Along Events. Ons adres staat op het inschrijfformulier. 

 
Groepsinschrijvingen
Wanneer er 10 personen of meer samen inschrijven krijgt u €5 korting per persoon en zijn de kosten €30,00. Bij deelname van 20 personen of meer loopt de korting op tot €10 en betaalt u €25,00 per persoon. Misschien is het een leuk idee om met (een deel van) uw koor aan dit project deel te nemen! Download hier het groepsinschrijfformulier.