Home

Op zaterdag 23 maart 2019 zal er weer een bijzondere uitvoering plaatsvinden van Bachs Matthäus Passion. De Dominicuskerk zal die dag het decor zijn van een meezingversie van Bachs meesterwerk, in een unieke bewerking met een Nederlandse Verteller. Overdag repeteren we samen met een begeleidingsensemble delen uit de Matthäus, om deze aan het einde van de dag uit te voeren. 

Veel mensen kennen en houden van de Matthäus, die elk jaar op veel plekken te beluisteren en soms ook mee te zingen is. In onze uitvoering neemt David Schiethart de traditionele rol van de Evangelist op zich, maar dan als Verteller in plaats van solist. David Schiethart heeft deze rol in de Matthäus al eerder vertolkt tijdens concerten met het Residentiekoor, en dat was van zo'n zeldzame intensiteit dat we nu met veel genoegen een meezingversie organiseren.

Omdat we alleen de meest toegankelijke delen zullen instuderen en uitvoeren, èn omdat we deze zullen uitvoeren met hulp van een Verteller in de onvergelijkelijke Dominicuskerk, zal het concert ook bijzonder geschikt zijn voor een publiek dat nog niet zo bekend is met de Matthäus Passion. De ervaring leert dat de uitvoering zelfs zeer geschikt is voor kinderen, omdat het verhaal heel begrijpelijk maar niet kinderachtig verteld wordt.

Extra repetitie
Eventueel kunt u ook gebruikmaken van de extra repetitie op zaterdag 9 maart 2019 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de ‘Opstandingskerk’ te Woerden. Tijdens deze extra repetitie kunt u uw noten nog beter insuderen.

Caravaggio Taking of Christ Matthäus

Een ingekorte versie van de Matthäus-Passion 

Voor zover bekend heeft Bach zelf in Leipzig vier uitvoeringen van de Matthäus Passion verzorgd: in 1727, 1729, 1736 en in 1740. Nadat Bach in 1750 overleden was, raakte dit meesterwerk in vergetelheid. Op 11 maart 1829 verzorgde Felix Mendelssohn Bartholdy voor het eerst sinds Bachs overlijden een ingekorte uitvoering met de Singakademie te Berlijn. Mede door zijn inspanningen werd Bachs muziek steeds meer uitgevoerd. Rond 1900 was de Matthäus-Passion een vast onderdeel van het concertrepertoire geworden.
Tijdens de Matthäus Passion op zaterdag 10 maart 2018 in Amsterdam zingen wij een ingekorte versie, zoals Felix Mendelssohn Bartholdy ook uitvoerde. De aria's en koordelen zullen gewoon in de originele Duitse versie zijn, de Verteller brengt de teksten van de Evangelist in een Nederlandse bewerking tot leven.  

Inschrijven
Heeft u belangstelling voor deze unieke meezingdag van de Matthäus, dan kunt u zich t via het inschrijfformulier inschrijven.

Uitprintbaar inschrijfformulier

Lukt het niet met de online inschrijving of komt telefoneren u niet uit? Dan kunt u hier het inschrijfformulier downloaden om  uit te printen en op te sturen naar Sing Along Events. Ons adres staat op het inschrijfformulier. 

Groepsinschrijvingen
Wanneer er 10 personen of meer samen inschrijven krijgt u €5 korting per persoon en zijn de kosten €30,00. Bij deelname van 20 personen of meer loopt de korting op tot €10 en betaalt u €25,00 per persoon. Misschien is het een leuk idee om met (een deel van) uw koor aan dit project deel te nemen! Download hier het groepsinschrijfformulier.

Oefen-cd's 
Om het instuderen te vergemakkelijke kunt u bij ins ook ingezongen oefen cd's bestellen.
Echter: De oefen-cd’s zijn ingezongen met twee stemsoorten tegelijk: op een cd worden gelijktijdig de sopraan- en tenorpartij gezongen, op de andere cd worden gelijktijdig de alt- en de baspartij gezongen. Deze cd kost slechts € 12,50 inclusief portokosten en is te bestellen via het inschrijfformulier.

Ook kunt u gratis via de website Choralia uw zangpartij beluisteren. 
Ook kunt u gratis via de website Cyberbass uw zangpartij beluisteren.
Ook kunt u gratis via de website koorpartijen uw zangpartij beluisteren. 
Chorsingen Leicht gemacht is een uitgave van editie Peters. Alle stemmen apart ingezongen.
U kunt deze cd bestellen bij alle bladmuziekwinkes.
U kunt deze cd ook bestellen via Firma Albersen . Ook kunt u deze cd  telefonisch bestellen: 070-3456000. Prijs € 21,50 exclusief portokosten.