MEESTERLIJKE ORATORIA

meesterlijke oratoria

 MAANDAG 5 JUNI 2017 (2E PINKSTERDAG) | MEESTERLIJKE ORATORIA

AANVANG 16.30 UUR | EINDE 17.30 | DOMINICUSKERK | SPUISTRAAT 12 | AMSTERDAM

Op maandag 5 juni 2017 (Tweede Pinksterdag ) vindt in de Dominicuskerk te Amsterdam een bijzonder concert plaats waarbij een projectkoor delen uit de mooiste klassieke oratoria uitvoert. Een koor bestaande uit ca. 100 zangers voert de werken met begeleiding van een orkest uit onder leiding van dirigent Martin van der Brugge. Solist is de bekende bariton Bas Kuijlenburg.
Het programma met als thema ‘Meesterlijke Oratoria’ bestaat uit hoogtepunten uit beroemde oratoria, waaronder Messiah van Händel, Die Jahreszeiten van Haydn, Paulus van Mendelssohn en The Peacemakers van Jenkins.

Achtergrond
Het programma
Tijdens het concert wordt een virtuele rondreis door de wereld van het oratorium gemaakt. In het oratorium wordt een filosofisch of geestelijk thema onder de aandacht gebracht en muzikaal uitgewerkt. Vanwege de muzikale overeenkomsten wordt een oratorium ook wel een ‘concertante opera’ genoemd. Maar door het ontbreken van de theatrale aankleding en het acteerwerk valt in het oratorium het accent op het concertante aspect. Alle zeggingskracht van het oratorium ligt daardoor in de muziek, de solo's en de koordelen.

Scratchkoor
Scratch komt van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch,’ ofwel ‘met niets beginnen.’ Het koor dat de uitvoering van Meesterlijke Oratoria verzorgt is een scratchkoor: rond de 100 zangers en zangeressen uit het hele land studeren de muziekwerken in één dag in en voeren deze aan het einde van de middag uit voor publiek.MAANDAG 5 JUNI 2017 (2E PINKSTERDAG) | MEESTERLIJKE ORATORIA
AANVANG 16.30 UUR |EINDE 17.30 | DOMINICUSKERK | SPUISTRAAT 12 | AMSTERDAM
Toegangskaarten voor het concert (aanvang 16.30 uur) bedragen € 10,00 per stuk. Kaarten zijn te reserveren via Sing Along Events, (telefonisch tel: 071-361 94 86) en via het online inschrijfformulier. U kunt ook toegangskaarten kopen op de dag van de uitvoering zelf, indien voorradig. Gereserveerde toegangskaarten kunnen tot uiterlijk 20 minuten voor aanvang van het concert opgehaald worden.Wij zouden het op prijs stellen wanneer u een artikel zou kunnen opnemen in uw krant / concertagenda of radioprogramma. Ons persbericht vindt u ook terug in de bijlage. Voor vragen of het reserveren van luisterkaarten kunt u contact met ons opnemen.


DOWNLOADS

Persbericht maandag 5 juni 2017 >>klik hier>>
Aankondigingsposter concert maandag 5 juni 2017 >> klik hier >>
Foto Nederlands Projectkoor Concertgebouw Amsterdam >> klik hier >>
Foto solist Bas Kuijlenburg >> klik hier >>
Foto dirigent Martin van der Brugge >> klik hier >>

Informatie 

Voor de redactie:
Sing Along Events
Postbus 3051 
2301 DB  Leiden
Martin van der Brugge (Organisator) 
Tel: 071 361 94 86/ 06 513 676 53