Achtergrondinformatie

Nieuwsbrief november 2017

Gabriel-Urbain Fauré wordt geboren op 12 mei 1845. Hij is de jongste van 6 kinderen en woont tijdens zijn vroege jeugd in het kleine dorp Pamiers aan de voet van de Pyreneeën. Als hij nog maar 9 jaar is, sturen zijn ouders hem naar een internaat in Parijs, om daar les te krijgen aan de 'Ecole de Musique Religieuse et Classique' in piano en orgel. Fauré blijkt een groot talent, niet alleen in piano- en orgelspel maar ook in het zelf componeren van liederen. Hij krijgt dan ook les van onder andere de grote componist Saint-Saens.

Met zijn Opus 11, Cantique de Jean Racine, wint Gabriel Fauré een prestigieuze prijs aan het Parijse Conservatorium waar hij inmiddels studeert. Foto-3-Faure-1864

Datzelfde jaar verlaat hij de school en bespeelt hij als vaste organist diverse orgels in Parijs. Hij is een van de medestichters van de Société Nationale de Musique, die tot doel heeft werk van jonge Franse componisten uit te voeren.

Hij wordt compositieleraar aan het conservatorium van Parijs in 1896, en is daar directeur van 1905 tot 1920, wanneer hij ontslag moet nemen omdat hij lijdt aan voortgaande hardhorendheid. Op 4 november overlijdt hij in Parijs. Zijn graf bevindt zich op het kleine Cimetière de Passy, dichtbij grote Fransen als componist Claude Debussy en schilder Édouard Manet. 

In zijn composities zocht hij naar een evenwicht tussen romantische gevoeligheid en strenge compositieregels om te komen tot een eigen stijl, een compromis tussen muzikale taal en vormgeving. In zijn werk liet Gabriel Fauré zich regelmatig beïnvloeden door melodieën en hamoniën uit het Gregoriaans. Dit hielp hem om ingetogen en fijnzinnig te componeren en niet te vervallen in romantische overdaad. Fauré schreef veel voor kleine bezettingen, en dit is ook terug te horen in zijn 'grotere' composities waar koor en orkest worden ingezet, zoals het Requiem, dat een heel intiem stuk is gebleven.

Luister hier naar een uitvoering van de Cantique de Jean Racine in het Concertgebouw.

Hier kunt u luisteren naar een uitvoering van het Requiem in een bezetting met een koor en orkest uit Parijs.

Houdt u ook zo van de werken van Gabriel Fauré en wilt u meezingen op ons zangweekend? Hier leest u alles over het weekend en de mogelijkheden om in het fijne Kloosterhotel Willibrordhaeghe te verblijven.

U kunt zich ook direct inschrijven. Er zijn zoals u van ons gewend bent diverse mogelijkheden voor verblijf en culinaire verzorging.

 


Help ons met verspreiden van flyers en ontvang korting! 

Draagt u Sing Along Events een warm hart toe?Foto flyers verspreiden websiteWanneer u ons helpt flyers te verspreiden, dan ontvangt u van ons korting op het bedrag van deelname voor één van onze evenementen.
U kunt flyers in de plaatselijke supermarkt ophangen, neerleggen in de buurtbibliotheek of meenemen naar uw koor. 
Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  en dan sturen wij u een enveloppe met 3 x 50 flyers toe. Wilt u meer flyers verspreiden, geeft u dit dan aan. Als dank ontvangt u van ons een kortingsbon voor één van onze evenementen.

 

 


 

Nieuwsbrief oktober 2017

 terras binnentuin

Kloosterhotel Willibrordhaeghe, de nieuwe locatie van het Sing Along Events Zangweekend 2018, ligt middenin een groot park in het schitterende landschap van de Brabantse Peel. De Peel is feitelijk een verzameling van vele natuurgebieden met allemaal hun eigen karakter. De plaats Deurne vormt in te midden van dit natuurlandschap het culturele hart, en hier werd in 1954 een Missiehuis gesticht. Het kleinseminarie Sint Willibrord bood plaats aan de opleiding van priesters, compleet met internaat. Vanaf de jaren 1970 kwamen er nauwelijks meer nieuwe priesters voor de opleiding en begon het kleinseminarie te krimpen, wat uiteindelijk in 2002 leidde tot de sluiting van het Missiehuis. Niet lang daarna werden de gebouwen van St. Willibrord in gebruik genomen voor conferenties en congressen.

Na een ingrijpende verbouwing werd op  2 juni 2017 het Kloosterhotel Willibrordhaeghe geopend. Het nieuwe 4-sterrenhotel in de groene omgeving rondom Deurne beschikt over een eigen kapel, zodat we tijdens het zangweekend de ideale repetitieruimte hebben. Daarnaast zijn er comfortabele kamers en een uitstekende keuken, waar met veel culinair enthousiasme plezier streekproducten worden verwerkt.

Fietsroute ons DeurneDe mooie ligging van het kloosterhotel met de kapel en de vele mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten in de buurt, maakten dat wij van Sing Along Events ons nú al verheugen op het zangweekend van 2018. Helemaal omdat het geweldig mooie Requiem van Gabriel Fauré op het programma staat!

Zingt u mee? Het Sing Along Events Zangweekend vindt plaats op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus 2018.

Hier vindt u alle informatie over het programma van het zangweekend.

U kunt zich inschrijven voor de verschillende arrangementen via het inschrijfformulier.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Willibrordhaeghe? Klik dan hier.