Achtergrondinfo

Nieuwsbrief december 2017

Op zaterdag 19 januari 2019 organiseert Sing Along Events een swingende Pop Sing Along in Theater de Nieuwe Regentes in Den Haag. Wilt u weten welke nummers we zingen? Hier vindt u het programma.

Hieronder vindt u achtergrondinformatie over een aantal nummers dat op het programma staat, waarover wij al eerder schreven in één van de nieuwsbrieven van Sing Along Events. De komende maanden zult u hier nog meer informatie vinden over de bijzondere nummers en de artiesten die wij kozen voor de Pop Sing Along.

Wilt u meezingen? U kunt zich nu al inschrijven

 


Help ons met verspreiden van flyers en ontvang korting! 

Foto flyers verspreiden websiteDraagt u Sing Along Events een warm hart toe?
Wanneer u ons helpt flyers te verspreiden, dan ontvangt u van ons korting op het bedrag van deelname voor één van onze evenementen.
U kunt flyers in de plaatselijke supermarkt ophangen, neerleggen in de buurtbibliotheek of meenemen naar uw koor. 
Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  en dan sturen wij u een enveloppe met 3 x 50 flyers toe. Wilt u meer flyers verspreiden, geeft u dit dan aan. Als dank ontvangt u van ons een kortingsbon voor één van onze evenementen.

 


 

Nieuwsbrief oktober 2017

 

Het prachtige nummer Old and Wise, uitgevoerd door The Alan Parsons Project, verscheen eind 1982 en beklom vanaf 18 december 1982 de Top 40. Het was het laatste nummer van de langspeelplaat Eye in the Sky.Eye in the Sky Alan Parsons

In het lied verzucht de schrijver dat hij alles zal begrijpen als hij oud en wijs is. Hij zal dan ook niet meer zo geraakt worden door alle ellende om hem heen. De gelatenheid wordt direct tot uitdrukking gebracht door het begin, waarin de (alt)hobo het solo-instrument is. Voeg daarbij de hese stem van COlin Blunstone en het langzame tempo en de stemming is gezet. Niemand was het opgevallen als het lied daar eindigt op 3:28 met een slotakkoord. Alan Parsons en Eric Woolfson, die het lied samen componeerden, bedachten echter een outro in de hoedanigheid van een break in het slagwerk en vervolgens een solo voor saxofoon, die een van de bekendste uit de geschiedenis van de popmuziek werd.

In Nederland bleef het een bescheiden hit; na zes weken bereikte het de toppositie 19. Het is daarom opmerkelijk dat het nummer regelmatig opduikt in de top 10 van de Top 2000 van Radio 2.

Wilt u komen luisteren naar een prachtige uitvoering van dit nummer? Tijdens de Pop Sing Along in Steenwijk zal het klinken, vertolkt door een solist. We zingen ook Imagine van John Lennon, Bohemian Rapsody van Queen en vele andere songs. Hier ziet u het hele repertoire.

U kunt zich hier inschrijven. Kaarten kosten € 45. Hiervoor bent u een dag lang verzekerd van vele muziekplezier met liefhebbers van popsongs en musicalhits!

 

Nieuwsbrief september 2017

 

Het Europese netwerk van korenorganisaties, European Choral Association, verzamelde vanaf 2014 alle data en statistieken over Europese koren en ensembles en rekende uit dat op het Europese continent, inclusief Rusland, in totaal 37 miljoen mensen in 1 miljoen koren zingen.

Uit dat onderzoek van de korenkoepel, met de toepasselijke bijnaam Europa Canat ('Europa zingt'), bleek dat Nederland samen met Oostenrijk het hoogste percentage koorzangers en -zangeressen heeft.kammarkör

De 15.000 koren in Nederland bestrijken een ruim repertoire: van gospel en shanty-koren tot oratoriumverenigingen en gregoriaans georiënteerde groepen. Wat ons betreft heeft elk koor zijn eigen waarde, of dat nu een a capella barbershopkoor of een kinderkerkkoor is: wanneer de leden kunnen genieten het samen zingen is het altijd goed!

Na afloop van onze Pop Sing Along, op zaterdag 24 maart 2018 in Steenwijk, geven wij een podium aan een aantal van die 15.000 koren in Nederland. Dit mini-korenfestival nodigt koren uit om een flitsoptreden van ca 25 minuten te geven voor de zangliefhebbers die naar Steenwijk komen. Een ideale plek om uw koor te presenteren, om uw meest succesvolle songs te laten klinken of om juist een spannende première te zingen van een nieuw stuk!

Komt u met uw koor naar de Pop Sing Along, dan kunt u gratis deelnemen aan ons korenfestival. Leden van KBZON-koren krijgen bij inschrijving van het koor korting op deelname aan de Sing Along-dag! Neem snel contact op met Sing Along Events om uw koor in te schrijven.

Inschrijven voor individuele deelnemers gaat eenvoudig via ons inschrijfformulier.  U leest hier alles over het repertoire.

 


Help ons met verspreiden van flyers en ontvang korting! 

Foto flyers verspreiden websiteDraagt u Sing Along Events een warm hart toe?
Wanneer u ons helpt flyers te verspreiden, dan ontvangt u van ons korting op het bedrag van deelname voor één van onze evenementen.
U kunt flyers in de plaatselijke supermarkt ophangen, neerleggen in de buurtbibliotheek of meenemen naar uw koor. 
Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  en dan sturen wij u een enveloppe met 3 x 50 flyers toe. Wilt u meer flyers verspreiden, geeft u dit dan aan. Als dank ontvangt u van ons een kortingsbon voor één van onze evenementen.

 

 


 

Nieuwsbrief augustus 2017

Schrijver en leadzanger van de Britse band Queen, Freddie Mercury, hield er niet van om in interviews zijn teksten uit te leggen, dus over de exacte interpretatie van de tekst van Bohemian Rapsody zijn de meningen verdeeld. Het gaat in elk geval over een man die iemand heeft gedood en zich afvraagt wat hij nu moet doen.

Het 'operakoor' in het midden is ingezongen door drie leden van Queen (bassist van de band John Deacon zong niet mee). Het inzingen gebeurde zo vaak achter elkaar dat er uiteindelijk zo’n 180 stemmen te horen zijn. De opnames van dit gedeelte van het nummer namen wel drie weken in beslag!

Queen Pop Singalong Steenwijk

De platenmaatschappij zag het eerst helemaal niet zitten om dit nummer - veel langer dan de normale drie minuten – uit te brengen op single. Freddie Mercury had echter zijn eigen promotieplannetje: hij gaf een kopie aan zijn goede vriend, radio-dj Kenny Everett, en zei (met een knipoog) dat hij het nooit in zijn show mocht afspelen. Everett deed precies wat Freddy had verwacht, en draaide het nummer veertien keer in twee dagen. Andere radiostations begonnen het nummer toen ook uit te zenden.

Er werd een videoclip bij opgenomen zodat de single tijdens hun tour alsnog op televisie (Top Of The Pops) kon verschijnen. De clip was een van de eerste echte videoclips, ook al hadden artiesten als Elvis Presley, Bob Dylan en The Beatles al eerder promotiefilmpjes gemaakt. De clip van Bohemian Rhapsody was echter revolutionair omdat het voor 100% op video gedraaid werd en er bovendien enkele speciale technieken (zoals een facetlens) gebruikt werden voor de special effects. Zo werd het videofeedbackeffect verkregen door de camera op een monitor te richten. Deze clip werd in iets meer dan vier uur opgenomen en kostte een schijntje: £ 4.500.

Kijk hier de video van Bohemian Rapsody terug via You Tube.

U kunt zich hier inschrijven voor de Pop Sing Along.

Of lees eerst meer over het programma en welke popsongs we nog meer gaan zingen!