Achtergrondinfo

Nieuwsbrief april 2018

Dat het nummer Bohemian Rapsody zo zou aanslaan had geen van de bandleden verwacht toen het uitkwam in 1975. Brian May, de legendarische gitarist van de band, was vóór de grote doorbraak van de band Queen student natuurkunde, met als specialisatie astrofysica (sterrenkunde). Naar eigen zeggen heeft hij altijd een sterrenkijker naast zijn bed staan. Toen de band Queen echter doorbrak, mede door zijn fenomenale gitaarrifs, bleek het avontuur van een leven als popmuzikant misschien nog wel boeiender dan het kijken naar de sterren: al zijn observaties aan de sterrenwacht van Tenerife bleven maar liefst 30 jaar in een la liggen.

Het grote succes van Queen is bekend: de band haalde overal de hitlijsten, wist enorme massa’s fans te verzamelen, bracht rond de 20 albums uit en had invloed op een hele generatie popartiesten. Brain May had niet veel tijd meer voor een hobby ernaast.

Brian MayToch besloot hij om 30 jaar na zijn studie zijn observaties van zodiakaal licht te verzamelen en er een proefschrift over te schrijven. Zodiakaal licht is een mysterieus fenomeen dat te maken heeft met lichtbreking vlak voordat de zon opkomt (in het westen) of nadat de zon ondergaat (in het oosten). Zodiakaal licht komt waarschijnlijk tot stand door zonlicht dat weerkaatst wordt door stofwolken nabij de planeet Mars. 

Brian May ontving zijn doctorstitel op 24 augustus 2007 en publiceerde ook een publieksversie van zijn wetenschappelijke werk.

Op de Pop Sing Along van 19 januari 2019 in de Nieuwe Regentes in Den Haag zingen wij een nieuwe koorversie van Bohemian Rapsody.

Wilt u dit nummer en vele andere heerlijke popsongs meezingen? U kunt zich hier inschrijven.  Voor meer informatie over de Pop Sing Along: klik hier  


Help ons met verspreiden van flyers en ontvang korting! 

Foto flyers verspreiden websiteDraagt u Sing Along Events een warm hart toe?
Wanneer u ons helpt flyers te verspreiden, dan ontvangt u van ons korting op het bedrag van deelname voor één van onze evenementen.
U kunt flyers in de plaatselijke supermarkt ophangen, neerleggen in de buurtbibliotheek of meenemen naar uw koor. 
Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  en dan sturen wij u een enveloppe met 3 x 50 flyers toe. Wilt u meer flyers verspreiden, geeft u dit dan aan. Als dank ontvangt u van ons een kortingsbon voor één van onze evenementen.