Dirigent / orkest / solisten

 

MartinMartin van der Brugge (dirigent) behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale.

Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was.

In het seizoen 2004 was Martin benoemd gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi, zijn onder zijn leiding uitgevoerd. 

Verder gaf Martin concerten in Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Duitsland en Spanje en Slovenië. Voor het komende seizoen staan concerten gepland Praag met de Carmina Burana. In Nederland is Martin dirigent van verschillende koren en een kamerorkest. Naast zijn werk als dirigent heeft Martin Sing Along Events opgericht voor het organiseren van meezingevenementen.

 

 


Musica Begeleidings Ensemble 

 

Het zangweekend wordt begeleid door het Musica - Begeleidingsensemble; image001dit is een ensemble bestaande uit professionele muzikanten, die al vaker deelnamen aan het zangweekend van Sing Along Events. Tevens begeleidde dit ensemble vaak koorreizen naar het buitenland, onder andere naar Italië, Duitsland, Slovenië en Oostenrijk.