Dirigent/ orkest/ solisten

headshotmark1Merel van der Geest - sopraan 

Merel van Geest heeft in 2009 haar Master diploma klassiek zang cum laude behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gerda van Zelm en Diane Forlano. Tevens heeft ze een tweede Master gehaald in Music for New Audiences en Innovative Practice, een internationaal samenwerkingsverband tussen verschillende conservatoria. Ze werd benoemd tot Haags toptalent. Zij heeft hierdoor een eigentijdse geënsceneerde Matthaus Passion geproduceerd en gezongen en een Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd in samenwerking met de ‘Nacht van de Vluchteling’.

In haar carriere heeft ze zich al van vele kanten laten horen. In opera-uitvoeringen zong ze de hoofdrol in Iphigenie en Aulide van Gluck, heeft ze stages gedaan bij het Onafhankelijk en Nationale Toneel en zong ze Feres in de nieuwe opera ’De kinderen van Medea’. Ook zong ze de rol van Laetitia in the ‘Old maid and the Thief’ van Menotti en Grietje uit Hans en Grietje van Humperinck. Haar laatste rollen waren Lucy uit The Telephone van Menotti en Suzanna uit Le nozze di Figaro.
Ook in het klassieke repertoire is de veelzijdige Merel een veelgevraagd soliste. Het Requiem van Brahms, maar ook het Requiem van Faure, de Johannes en Matthaüs Passion, het Weihnachtsoratorium, Die Schöpfung en Messiah stonden recentelijk op het programma. 
Haar repertoire kenmerkt zich door grote diversiteit. Merel is een all-round zangeres die zowel lied, opera, barok, oratorium als musical met veel liefde aan haar publiek brengt.


 

MartinMartin van der Brugge (dirigent) behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale.

Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was.

In het seizoen 2004 was Martin benoemd gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi, zijn onder zijn leiding uitgevoerd. 

Verder gaf Martin concerten in Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Duitsland en Spanje. Voor het komende seizoen staan concerten gepland in Rohrau, Eisenstadt (Oostenrijk) en Ljubljana (Slovenië). In Nederland is Martin dirigent van verschillende koren.
In Nederland heeft Martin Sing Along Events opgericht voor het organiseren van meezingevenementen.

 


 

Het Händel Begeleidings Ensemble 
Het zangweekend wordt begeleid door het Händel - Begeleidingsensemble; image001dit is een ensemble bestaande uit professionele muzikanten, die al vaker deelnamen aan het zangweekend van Sing Along Events. Tevens  begeleidde dit ensemble ook vaak de koorreizen naar het buitenland, onder andere Italië, Duitsland, Slovenië en Oostenrijk.