Dirigent/Solisten
Verteller/Orkest

m6o

Marie Anne Jacobs is een veel gevraagd solist voor de bekende grote koor/oratoriumwerken. Daarnaast wordt zij vaak benaderd voor solowerken voor alt en orkest/ ensemble. Zij beperkt zich hier echter geenszins toe, werken uit andere stijlperioden staan geregeld op haar lessenaar, zoals bv. Messe Solennelle van Rossini, de Alt-Rhapsodie van Brahms en Rejoice in the Lamb van Britten. Ook opera-aria's van Rossini en Donizetti schuwt Marie Anne niet. De stem van Marie Anne Jacobs past de Oude Muziek zeer goed en daar is zij dan ook met grote regelmaat in te horen. Zo heeft zij meegewerkt aan concerten in Aalst, België, in de Bachcantate serie van Patrick van Goethem samen met onder meer de tenor Ludwig van Gijsegem. Ook in Nederland heeft zij reeds vele Bachcantates uitgevoerd onder andere onder leiding van Jaap Hillen, Harry Brasser en Hans van der Toorn.

Bas solistBas Kuijlenburg
Bij concert- en oratoriumkoren is Bas een graag gehoorde solist. Hij soleerde vele malen in Bachs cantates en passionen, zowel in de basaria's als in de Christuspartijen.
Na zijn examen in 1992 vervolgde hij zijn lessen onder meer bij de Nederlandse bas Pieter van den Berg. Nog steeds verder schavend aan zijn zangkunst bereikte Bas in 2013 in het 'Artopera' concours in de Opera van Frankfurt am Main een halvefinaleplaats. Andere veel uitgevoerde werken zijn "Messiah" van Händel, "Elias" van Mendelssohn, "Ein Deutsches Requiem" van Brahms'. Ook de baritonsolo's in "Carmina Burana" van Carl Orff behoren tot zijn vaste repertoire. Bij De Nationale Opera treedt hij al ruim 20 jaar regelmatig op in het koor en in kleinere rollen.

MartinMartin van der Brugge behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale.
Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was.
In het seizoen 2004 was Martin benoemd gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi, zijn onder zijn leiding uitgevoerd.  


David SchiethartIn onze uitvoering neemt David Schiethart de traditionele rol van de Evangelist op zich, maar dan als Verteller in plaats van solist. David Schiethart heeft deze rol in de Matthäus al eerder vertolkt tijdens concerten met het Residentiekoor, en dat was van zo'n zeldzame intensiteit dat we heel blij zijn dat hij bij onze uitvoering deze rol weer op zich wil nemen.
David Schiethart kent als predikant van de Haagse Shalomkerk het verhaal van de Matthäus Passion als geen ander. Zijn inzet als predikant is om bruggen te slaan naar mensen met andere godsdiensten, in de stad Den Haag waar meer dan 100 migrantenkerken staan. Hij breekt ook een lans voor meer diepgang en bewustzijn in onze moderne maatschappij, of je dat nu doet via een geloof in een kerk of elders, of zonder. De teksten zijn gescheven door dhr. Kjell Wagner.Con Sequenza 112014
De Delftse orkestvereniging Con Sequenza is een een kamerorkest bestaande uit ongeveer 30 enthousiaste gevorderde amateurmusici. Lees meer over het orkest.