Dirigent/ orkest/ solisten
Martin van der Brugge - Dirigent
MartinMartin van der Brugge (1966) behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale.
Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was.
In het seizoen 2004 was Martin benoemd gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi, zijn onder zijn leiding uitgevoerd. In Nederland heeft Martin Sing Along Events opgericht voor het opzetten van meezingevenementen.
 
Javier Rodríguez - Tenor
JavierRodriguezJavier Rodríguez werd geboren in Tartagal in de noordwestelijke provincie Salta in Argentinië in 1964. Na jaren van verwoed studeren gaf hij op twaalfjarige leeftijd zijn eerste gitaarconcert in de provincie Jujuy waar hij inmiddels woonde. Rond 1982, toen hij zich in het meer zuidelijke Mendoza, aan de voet van de Andes, had gevestigd, ontdekte hij de bijzondere kwaliteit van zijn stem. In 1992 kwam zijn carrière in een stroomversnelling toen hij de Andesprijs won als beste populaire zanger en zong hij voor het eerst in het meest prestigieuze theater van Argentinië: het Teatro Colón in Buenos Aires.
In 1995 ontdekte de Argentijnse componist Ariel Ramírez  hem als tenorsolist in de Misa Criolla. Vanaf dat moment maakte hij deel uit van het vaste ensemble van de componist tot diens laatste optreden in 2005.
 
Alvaro Pinto - Gitarist


Met een verbluffend gemak bespeelt Alvaro Pinto Lyon het ene alvaro pinto lyon 2m
instrument na het andere en is hij thuis in talloze Latijns- Amerikaanse muziekstijlen. Geboren in Santiago de Chile speelde Alvaro Pinto Lyon van jongs af aan in bands en ging hij als jongere naar het creatieve Lyceo Experimental. Hij studeerde af aan het conservatorium in Santiago in klassieke gitaar & hobo. In Rotterdam volbracht hij aan het conservatorium de 2e fase klassieke gitaar en volgde hij de opleiding voor muziekproducent. Hij werkt voor verschillende muzikanten vanuit zijn eigen opnamestudio.

 
Fernando 'Fana' Martínez - Percussie/Accordeon
FanaDe veelzijdige musicus Fernando 'Fana' Martínez speelt basgitaar, piano, ercussie, accordeon en gitaar in verschillende formaties. Met een repertoire van jazz, Argentijnse volksmuziek, tango en pop treedt hij op in binnen- en buitenland. Ook begeleidt Fana geregeld koren.
Bij de opname van de Misa Criolla van Javier Rodríguez speelde Fana basgitaar. Met Ariel Ramírez speelde hij piano en basgitaar in de Misa por la Paz y la Justicia. Fana is arrangeur en heeft zijn eigen opnamestudio waar hij producties voor diverse musici verzorgt. Hij doceert piano, muziektheorie en solfège aan het Conservatorium Scaramuzza in Mendoza.
 
Daniel Morcos - Pianist
DanielMorcosDaniel Morcos, geboren in Argentinië in 1965, is in de eerste plaats componist en muzikaal leider van La Trama. In 1989 studeerde hij af aan de Universiteit van Córdoba (Argentinië) met als hoofdvak compositie. In 1990 won hij het grootste folklorefestival in Argentinië (Cosquín) in de categorie instrumentale groepen. Hij componeerde vijf symfonische werken en verscheidene stukken voor kleinere muzikale ensembles.
In 2002 componeerde hij twee suites in opdracht van het Nederlands Fluitorkest. In La Trama speelt Daniel piano, maar in de concerten met Javier Rodríguez speelt hij ook percussie.