Zangweekend Fauré

Zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus 2018 

Zing mee tijdens dit zangweekend in Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne (Noord-Brabant). Het zangweekend van Sing Along Events is elk jaar weer een hoogtepunt, vanwege de gemoedelijke sfeer, de prima ambiance en niet te vergeten de gedreven solisten en begeleiders. Komend jaar staat het zangweekend in het teken van het Requiem van Gabriel Fauré.

Programma 

Een weekend lang zingen in een prachtige omgeving, begeleid door een enthousiast klassiek ensemble, een onvermoeibare dirigent en met solisten van topklasse: dat is het zangweekend van Sing Along Events. In 2018 staan het Requiem en de Cantique de Jean Racine van de Franse componist Gabriel Fauré op het programma. 
Het zangweekend vindt dit jaar plaats in het kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne waar u kunt genieten van heerlijke lunches, een excellent diner en een overnachting in een comfortabele kamer. Het hotel is afgelopen jaar volledig gerestaureerd.
Zaterdag en zondag brengen we door met repetities met koor, orkest en solisten, en zondagmiddag is er een uitvoering in de prachtige Sint Willibrordkerk te Deurne.
Het zangweekend is er voor iedereen die van zingen houdt en graag samen geniet van de mooiste muziek in een fijne omgeving!

Een weekend om nooit te vergeten!

Heeft uw partner ook interesse in een weekend genieten van het prachtige Noord-Brabantse landschap, maar houdt hij/zij niet van zingen? Voor hem/haar wordt een alternatief programma aangeboden. 

Voor wandelplezier is in de omgeving van Deurne meer dan genoeg gelegenheid. Deurne vormt namelijk het hart van de Brabantse Peel, een gebied van aaneengesloten natuurlandschappen waarin een fors netwerk van wandel- en fietsroutes is aangelegd. Het historische landschap herinnert aan het verleden aan de turfstekers die hier sporen hebben achtergelaten. De perfecte ligging van het hotel en het culturele centrum van de Peel maken het hotel de ideale uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten. Liefhebbers van cultuur en stad kunnen hun hart ophalen in dit hotel, want de gezellige stad Eindhoven ligt dichtbij.

Geschiedenis
De oorsprong van het Kloosterhotel ligt in 1954. Aan de weg van Deurne naar Vlierden werd Het Missiehuis geopend. Het Missiehuis was het kleinseminarie van de congregatie Societas Verbi Divini, ook wel bekend als de Missionarissen van Steyl. Een kapel werd toegevoegd en er kwam een internaat voor scholing (gymnasium). Vanaf de jaren '60 liep het aantal seminaristen terug, ging de jeugd naar andere scholen en meldden zich geen interne priesterstudenten meer aan.
In 1996 onderkende de gemeenschap van St. Willibrord dat de toenemende leeftijd en de afnemende groepsomvang om ingrijpende beslissingen vroegen. In 2002 verhuisde men naar een nieuw Missiehuis in een bijgebouw en in 2004 werd het hoofdgebouw Conferentiehotel Willibrordhaeghe. 

Huidig 
Het 4-sterren Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe beschikt over gratis WiFi, een restaurant en een terras. Het ligt in een park van 15 hectare. De zeer comfortabele kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een badkamer met een douche of een bad en een comfortabele zithoek. Alle kamers zijn onlangs gerenoveerd.

Alleen meezingen

Woont u in de buurt van Deurne of heeft u een ander onderkomen in de buurt?

U kunt zich ook inschrijven om alleen deel te nemen aan de repetities en het concert, zonder overnachting, in Kloosterhotel Willibrordhaeghe.
Voorkant flyer zangweekend 2018pdfKlik hier om de flyer te downloaden.

 


Overzicht van voorgaande zangweekenden 

 

2009 Sint Odiliënberg Vivaldi: Gloria en het Magnificat
2011 Berg en Terblijt Mozart: Kronungsmesse/Ave verum/Laudate dominum
2012 Ommen Haydn: Die Schöpfung
2013 Molenhoek In de voetsporen van Mozart (compilatie programma)
2014 Schin op Geul In de voetsporen van Haydn (compilatie programma)
2015 Bovendonk Beroemdste concertmissen (compilatie programma)
2016 Almen Meesterlijke oratoria (compilatie programma)
2017 Rolduc Händel, The Messiah

 

 

Kloosterhotel Willibrordhaeghe