Dirigenten/solisten
Antonia Dunjko – Sopraan
Antonia Dunjko voltooide haar masterstudies in 2017 aan de Muziekacademie van Zagreb (in de klas van professor Lidija Horvat-Dunjko).
In het academisch jaar 2022/2023 behaalde ze haar tweede master in vocale oude muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (in de klas van professor Rita Dams).
Ze nam deel aan talrijke masterclasses, waaronder die van Helena Lazarska, Gerhard Zeller, Dunja Vejzović, Daphne Evangelatos, Marijana Mijanović, Olivera Miljakovic, Rosemary Joshua, de Beierse Operaacademie (Monika Hauswalter, Kalle Kanttila) en Ira Siff.
Sinds het seizoen 2017/2018 is ze lid van The Fat Lady Operagroep in Nederland (artistiek leider: maestro Tamir Chasson).
Sinds het schooljaar 2022/2023 is ze gastdocent klassieke zang aan de Muziekacademie van Pula (Kroatië).
Eva Kroon – Alt
Alt-mezzo Eva Kroon heeft een plek verworven als een graag geziene zangeres voor de lagere vrouwenstem in zowel opera, oratorium als het lied.
Ze is regelmatig te gast bij De Nationale Opera: de afgelopen jaren zong ze onder meer Die Stallmagd in Humperdincks Königskinder, Annina in Der Rosenkavalier, La maestra delle novizie in Suor Angelica en Giovanna in Rigoletto. Dit seizoen zal ze nog te horen zijn bij De Nationale Opera in Frau ohne Schatten en Boris Godunov en Mary bij Paula de les Arts in Valencia in Der fliegende Höllander.
Haar repertoire toont een passie voor zowel klassieke als hedendaagse opera met rollen als Amneris (Aida), Hippolyta (A Midsummer Night’s Dream) en Kaiser Wilhelm in de kameropera De Grens van Jan-Peter de Graaff.
Haar concertrepertoire omvat o.a. Bach’s Matthäus-Passion en Johannes Passion, Dvorák Stabat Mater, Rossini’s Petite messe solennelle en Stabat.
©Foto: Alina Fejzo
Gerben Houba – Tenor
Gerben Houba is fulltime klassiek zanger sinds 2003, na een periode van 12jaar waarin hij zijn actieve zangleven combineerde met een studie economie en een baan als vermogensbeheerder. Sinds hij zich volledig richt op zijn professionele zangcarrière, is hij een veelgevraagde solist op het gebied van oratorium, opera en muziektheater, maar ook een actieve ensemblezanger bij diverse professionele gezelschappen. Verder is hij medeoprichter van Vocaal Kwartet Quatre Bouches. Op aanraden van zijn muziekleraar Cees Mobach begon Gerben op zeventienjarige leeftijd met zanglessen. Voor zijn ontwikkeling als uitvoerend zanger zijn verder de volgende personen belangrijk geweest: dirigent Daniel Reuss, zangpedagoog Geert Berghs, ademcoach Paul Triepels en regisseur Maarten Vonk. Gerben volgde masterclasses bij Margreet Honig en Kurt Equiluz. Zijn huidige coach is Marcel Reijans. In 2010 ontving Gerben op het Peter de Grote festival in Groningen de Honorary Award for outstanding Musicianship. Gerben soleerde in diverse producties op het gebied van opera en muziektheater. Zo zong hij de titelrol in Orfeo van Monteverdi, Ismaële in Nabucco van Verdi, Cinna in La Vestale van Spontini, de titelrol in de wereldpremière van Dichtertje van Harke Jan van der Meulen, Thyeste van Jan van Vlijmen en had hij een grote dubbelrol in Cajanus, een gigantische opera van Egon Kracht. Bij de traditionele oratoria is Gerben een veelzijdig solist met een repertoire van Barok tot Modern. Het is onmogelijk hier volledig te zijn, maar regelmatig terugkerende werken zijn de Mattheüs- en Johannespassie van Bach (waarin hij zowel de aria’s als de evangelistpartij zingt), de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Requiem van Mozart, de Messiah van Händel en het Stabat Mater van Haydn. Voorbeelden van meer moderne werken waar Gerben de tenorsolo in vertolkt zijn Strawinsky’s Cantata, Canticum Simeonis van Barbe, The Volnich Cyphermanuscript van Kyburz en Sonnengesang van Goebaidoelina. Gerben maakte van 1995 tot 2011 deel uit van de vaste bezetting van Cappella Amsterdam. Tegenwoordig is hij verbonden aan het Groot Omroepkoor. Als remplaçant zingt hij bij gelegenheid bij gezelschappen als De Nationale Opera, het Nederlands Kamerkoor en Collegium Vocale Gent.
Robbert Muuse – Bariton
Bariton Robbert Muuse is een veelzijdige concertsolist met een breed repertoire, waaronder vele werken van J.S. Bach, van Franse en Duitse barok tot Mozart, Haydn, Fauré, Brahms en Vaughan Williams. Hij werkte met gerenommeerde dirigenten zoals Ed Spanjaard, Reinbert de Leeuw, Valéry Gergiev en Jan Willem de Vriend. Hij zong met vooraanstaande symfonieorkesten en vertolkte tientallen operarollen, waaronder Tsjaikovski’s Eugen Onegin.
Als ensemblezanger was Robbert Muuse 10 jaar baroksolist bij het Franse Ensemble Pierre Robert, met optredens op internationale festivals en bekroonde cd-opnamen. Hij maakte met Ensemble Ex Tempore opnamen van Passionskantaten van Graupner. Als koorzanger zong hij bij het Nederlands Kamerkoor en bij de Zürcher Singakademie.
Zijn passie ligt bij de liedkunst. Sinds 1994 gaf hij talloze liedrecitals met pianiste Micha van Weers, onder andere in het Concertgebouw in Amsterdam, Stuttgart, Salzburg en Parijs. Naast het bekendere liedrepertoire, bijvoorbeeld van Schubert richtten zij zich op liederen van vervolgde joodse componisten en maakten ze première-opnamen van werken van Julius Röntgen en Cyril Scott.
Robbert Muuse studeerde cum laude af bij Mya Besselink in Maastricht en vervolgde zijn studie in Duitsland bij Donald Litaker en later bij Gary Coward in het Verenigd Koninkrijk. Samen met Micha van Weers studeerde hij Liedgestaltung bij Konrad Richter in Stuttgart en bij Hartmut Höll in Salzburg. Jaarlijks geven zij liedinterpretatiecursussen voor duo’s.
©Photography-Merlijn-Doomernik
Ton Idsinga – Bariton
Gewerkt als Fysiotherapeut en later cranioSacraal therapeut in Rotterdam Feijenoord,
In de zelfstandige praktijk heeft hij zich vooral gericht op Zangers en Dansers, daarvoor volgde hij
vele studies in het buitenland. Naast het werk is er altijd tijd geweest om te zingen.
Sinds zijn pensionering heeft het zingen een grotere vlucht genomen en wordt hij nu gevraagd voor
kleine rollen.
Niek van der Meij – Organist
Niek van der Meij studeerde hoofdvak orgel bij Bert Matter en Leo van Doeselaar aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
In 1996 sloot hij zijn studie af met het diploma Uitvoerend Musicus. Vervolgens studeerde hij enige jaren aan de Hochschule der Künste te Berlijn, waar hij cum laude afstudeerde. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Albert de Klerk en Charles de Wolff.
Niek van der Meij is naast organist ook repetitor/begeleider van diverse koren in en rond zijn woonplaats Katwijk, en speelt regelmatig met het Radio Filharmonisch Orkest.
Symfonieorkest Haerlem
Sinds de oprichting in 1938 is het Symfonieorkest Haerlem (SOH) een vaste waarde in Haarlem en omstreken. Met ruim 50 leden, onder leiding van dirigent Nicholas Devons, streeft het orkest naar muzikale perfectie en vriendschappelijke sfeer. Het SOH staat bekend om zijn jaarlijkse concerten, waaronder optredens in de Philharmonie en het begeleiden van de Matthäus Passion. Naast deze concerten organiseert het orkest kamermuziekavonden en concertreizen, waardoor leden hun talenten kunnen delen en nieuwe ervaringen kunnen opdoen.
Martin van der Brugge – Dirigent
Martin van der Brugge (1966) behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale.
Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was.
In het seizoen 2004 was Martin benoemd gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi, zijn onder zijn leiding uitgevoerd. In Nederland heeft Martin Sing Along Events opgericht voor het opzetten van meezingevenementen.