Van Mozart tot de Beatles!
Nieuwsbrief | Sing Along Events | Mei 2024 18/05/2024 - uitgave 158
logo Sing Along Events

Beste zanger(es),

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder deelnam aan een van onze evenementen of omdat u een vacature plaatste bij dirigenten­bemiddeling.nu.

Mocht u geen prijs meer stellen op deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de link boven- en onderaan deze mail.

In deze nieuwsbrief:

  • Roots Misa Criolla in Europa?
  • Ringo Starr: Beatles' ritmische hartslag
  • Sing Along Events is op zoek naar medewerkers
  • Requiem van Mozart in Nancy, Frankrijk 
  • In de voetsporen van The Beatles, Liverpool
Roots Misa Criolla in Europa?

Opmerkelijk is dat de roots van de wereldberoemde Misa Criolla helemaal niet in Latijns-Amerika liggen, maar in de oude wereld: Europa. Meer specifiek, in Nederland. Ariel Ramirez componeerde het werk in zijn geboorteland, maar het idee ontstond veel eerder. In zijn eigen woorden: "Ik kwam in 1950 per schip naar Europa om mijn muzikale opleiding te verbreden. Ik was een arme student, had niet meer dan honderd dollar. Vier jaar lang leefde ik van een minimum." Ondanks zijn moeilijkheden werd hij geholpen en gesteund in elk land waar hij verbleef, met beurzen, een piano, eten en onderdak. Zo  genoot hij bijvoorbeeld gastvrijheid in Eindhoven! Op de terugreis naar Argentinië, in 1954, kreeg hij midden op de oceaan het idee om als blijk van dankbaarheid voor alle goedheid die hij had ontvangen een mis te schrijven. 

LEES MEER

Programma: Misa Criolla en Navidad Nuestra
Datum: Zaterdag 19 oktober 2024
Locatie: Muziekgebouw Eindhoven
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Toegangskaarten voor concert om 16.30 kunt u hier bestellen
Extra oefendag: op zaterdag 5 oktober 2024 van 10:00 - 16:00 uur in Leiden

 

Ringo Starr: Beatles' ritmische hartslag
Ringo Star 2

Geboren op 7 juli 1940 in Liverpool, Engeland, groeide Starr op met een passie voor muziek en drummen. Zijn doorbraak kwam in 1962, toen hij werd gevraagd om zich bij The Beatles te voegen als vervanger van hun toenmalige drummer, Pete Best. Met zijn unieke stijl, onberispelijke timing en energieke drumritmes werd Starr al snel een integraal onderdeel van de band.
LEES MEER

Programma: Beatles Sing Along Edition
Datum: zaterdag 25 januari 2025
Locatie: Theater De Regentes, Den Haag
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Toegangskaarten voor concert om 16.30 kunt u hier bestellen
Extra oefendag: op zaterdag 14 december 2024 en zaterdag 11 januari 202
Inschrijven via het inschrijfformulier

Sing Along Events is op zoek naar medewerkers

We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers om onze zangevenementen te coördineren, in samenwerking met ons team. Van het scannen van toegangstickets tot het begeleiden van zangers naar de juiste plek. Ook het uitdelen van programmaboekjes en het ontvangen en begeleiden van solisten en orkestleden behoort tot de taken. Alles wordt vooraf uitgelegd tijdens een briefing. 

We zoeken dus een energieke en veelzijdige persoon met enthousiasme voor muziek die ook handig is met computers en scannen. Je kunt zelf aangeven welk evenement je wilt ondersteunen. Naast een enorme waardering ontvang je ook een onkostenvergoeding. 

Heb je belangstelling om achter de schermen bij te dragen aan een soepel verloop van onze evenementen? Dan komen we graag met je in contact: stuur een mail of bel met Martin van der Brugge. E-mail: info@singalongevents.nl of bel naar 071 361 94 86.

Kent u iemand die mogelijk interesse heeft en in de regio Leiden/Amsterdam/Utrecht woont? Aarzel niet om deze vacature onder de aandacht te brengen! Ook voor studenten is dit een leuke bijverdienste.

Requiem Mozart in Nancy
Nancy

Schrijf u nu in voor de unieke 5-daagse koorreis inclusief een concert, waarbij het ICP-projectkoor onder leiding van dirigent Martin van der Brugge het Requiem van Mozart zal uitvoeren in de Eglise Saint Joseph, Frankrijk. Na twee repetities in Nederland vertrekken we naar Frankrijk, waar we nog eens twee repetities hebben samen met de solisten en orkestmusici.

Tijdens de reis maken we ook aantrekkelijke excursies naar het Kasteel van Lunéville en brengen we een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten of de Botanische Tuin.

Vertrek: 14 november 2024. Terug: 18 november 2024

 

LEES MEER

In de voetsporen van The Beatles, Liverpool
BeatlesLiverpool Home

Schrijf u nu in voor de unieke 5-daagse koorreis naar Liverpool, onder leiding van dirigent Martin van der Brugge .

Ter voorbereiding zijn er twee repetitiedagen in Nederland gepland, en in Liverpool repeteren we nog twee keer mét band en solisten. Dankzij ons ingezongen oefenmateriaal is het instuderen bijzonder gemakkelijk gemaakt. U hoeft niet per se noten te kunnen lezen.

Vertrek: 15 januari 2025. Terug: 19 januari 2025 

In Liverpool staan er ook excursies op het programma. We bezoeken "The Beatles Story" in het Albert Dock en nemen deel aan de Magical Mystery Tour, waarbij we historische locaties verkennen, zoals de geboorteplaatsen van de bandleden, optreedlocaties, opnamestudio's en inspiratiebronnen voor hun muziek, zoals Penny Lane, Strawberry Field en het graf van Eleanor Rigby.

We sluiten de reis af met een spectaculair optreden samen met de band en solisten!

LEES MEER

Graag tot ziens

Wij hopen u in 2024-2025 bij één van onze activiteiten te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,

Martin van der Brugge, dirigent

Sing Along Events - Postbus 3051 - Leiden
Tel: +31 (0)71-331 78 73

P.S. Wilt u info blijven ontvangen over meezingevenementen,
dan hoeft u niets te doen.

Wilt u zich uitschrijven voor deze mailing of uw inschrijving aanpassen, Volg dan de links hieronder.