Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser.
 
Nieuwsbrief | November 2021
02/12/2021 - Uitgave 121
 
 

Beste zanger(es),  

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder deelnam aan een van onze evenementen of omdat u een vacature plaatste bij Dirigenten Bemiddeling Nu. Mocht u geen prijs meer stellen op deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze mail.

In deze nieuwsbrief:

  • Symfonisch Scratchorkest speelt Dvořáks 9e symfonie
  • Tenor Javier Rodríguez komt naar Nederland
  • Koorproject Bach, Händel en Mendelssohn in Weimar en Leipzig
  • Een bijzondere uitvoering van Bachs Matthäus Passion
  • Ook in 2021 en 2022 actief genieten van de mooiste muziek

Symfonisch Scratchorkest speelt Dvořáks 9e symfonie


U kent Sing Along Events van de 'scratchdagen' en meezingconcerten, maar komend weekend kunt u getuige zijn van een nieuw en uniek project: de eerste grote Leidse Orkest Scratch! In de beroemde Hooglandse Kerk klinkt onder leiding van dirigent Guido Marchena de 9e symfonie van Dvořák, uitgevoerd door een scratch orkest. Deze populaire symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’ staat symbool voor de Pilgrim Fathers, die 400 jaar geleden op het schip ‘Mayflower’ naar Amerika voeren, op zoek naar een nieuw vaderland. Het concert, dat ongeveer een uur duurt, biedt een uitgelezen kans om weer te komen genieten van een romantisch-klassiek concert. U bent van harte welkom om te komen luisteren!

[Lees verder]

Datum: zaterdag 6 november 2021, 20:00 aanvang concert
Locatie: Hooglandse Kerk, Nieuwstraat 20 te Leiden
Toegangskaarten concert (20.00 uur- 21.00 uur): € 17,50 online bestellen

Europese tournee Javier Rodríguez

Javier Rodríguez, de beroemde tenor en vertolker van Argentijnse muziek, heeft afgelopen week zijn tickets geboekt en zal in december 2021 door Europa toeren. Samen met enkele Europese koren zal hij vooral werken van de Argentijnse componist Ariel Ramírez uitvoeren. Samen met ons projectkoor zingt hij op 11 december in Amsterdam onder andere Misa Criolla. Het is nog mogelijk om deel te nemen aan het projectkoor! [Lees meer]

Datum: zaterdag 11 december 2021
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Inschrijven: via het inschrijfformulier

Winterconcert in Weimar, Halle en Leipzig

Koorprojecten zijn koorreizen waarvoor u zich als individuele zanger kunt opgeven. Dit 5-daags koorproject naar Weimar, Halle en Leipzig staat in het teken van de componisten Bach, Händel en Mendelssohn en u kunt meereizen en meezingen! Het projectkoor bereidt zich terdege voor met extra repetitiedagen in Nederland, voorafgaand aan de reis. Onderdeel van deze reis is een optreden in de legendarische Thomaskirche in Leipzig! Met medewerking van Sabine Kirsten – sopraan en een professioneel instrumentaal ensemble.

[Lees meer]

Datum: zaterdag 27 december tot en met vrijdag 31 december 2021
Locatie: Concerten in Duitsland (Herderkirche in Weimar, Thomaskirche en Nikolaikirche in Leipzig)
Inschrijven: via het inschrijfformulier

Een bijzondere uitvoering van Bachs Matthäus Passion

Bach MatthAus Sing Along Events
Voor zover bekend heeft Bach slechts vier uitvoeringen van de Matthäus Passion verzorgd, tussen 1727 en 1740. Meer dan anderhalve eeuw later was het Felix Mendelssohn Bartholdy die dit meesterwerk nieuw leven inblies. Op 11 maart 1829 verzorgde hij voor het eerst sinds Bachs overlijden een ingekorte uitvoering met de Singakademie te Berlijn. Mede door zijn inspanningen werd Bachs muziek steeds meer uitgevoerd. Tijdens de Matthäus Passion op zaterdag 19 maart 2022 in Amsterdam zingen wij een ingekorte versie, zoals Felix Mendelssohn Bartholdy ook uitvoerde. De aria’s en koordelen zullen gewoon in de originele Duitse versie zijn, de Verteller brengt de teksten van de Evangelist in een Nederlandse bewerking tot leven.
[Lees meer]

Datum: zaterdag 19 maart 2021
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Inschrijven: via het inschrijfformulier

Wij zijn klaar voor een veilig concertseizoen

Wij kunnen niet wachten om weer samen te kunnen genieten van mooie muziek! Om uw bezoek, als zanger(es) of als luisteraar, zo veilig en fijn mogelijk te laten verlopen hebben we maatregelen getroffen om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Voor een bezoek aan onze scratchconcerten en extra repetities heeft u daarom een officieel coronatoegangsbewijs nodig. Sing Along Events zal er alles aan doen om uw concert zo soepel en plezierig als mogelijk te laten verlopen. We zien uit naar uw komst naar onze scratches en concerten!

 

Dirigentenbemiddeling

Dirigentenbemiddeling, de website voor een perfecte match tussen dirigent en koor! Koren die op zoek zijn naar een dirigent kunnen kosteloos hun advertentie plaatsen. Met meer dan 300 dirigenten in het bestand vindt u ook voor uw koor een nieuwe dirigent! [Naar website]

Boek Solisten Nu

Boek Solisten Nu, het professionele impresariaat voor solisten en professionele zangers. Zonder bemiddelingskosten! Het aanbod van Boek Solisten Nu is uitgebreid met pianisten, klavecinisten en organisten. Impresariaat voor professionele klassieke zangers, pianisten en organisten, opgericht door Martin van der Brugge. [Naar website]

Graag tot ziens

Wij hopen u bij één van onze activiteiten te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,
Martin van der Brugge, dirigent
Sing Along Events - Postbus 3051 - Leiden
Tel: 31 (0)71-331 78 73

P.S. Wilt u info blijven ontvangen over meezingevenementen,
dan hoeft u niets te doen.
Wilt u zich uitschrijven voor deze mailing of uw inschrijving aanpassen,
klikt u dan op 'Beheer aanmelding' hieronder.