Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser.
 
Nieuwsbrief | Sing Along Events |December 2022
02/06/2023 - Uitgave 139
 
 

Beste zanger(es),

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder deelnam aan een van onze evenementen of omdat u een vacature plaatste bij Dirigenten Bemiddeling Nu. Mocht u geen prijs meer stellen op deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze mail.

Het komende seizoen bieden wij weer interessante scratchconcerten aan. Van Vivaldi tot Gounod, en van Abba tot Bach! Voor ieder wat wils. Bent u ook weer van de partij?

In deze nieuwsbrief:

 

  • Zonder Johannes geen Matthäus
  • Gounod in Gouda
  • Zangweekend op de Veluwe
  • Hoe werd ABBA een hitmachine?
  • The Armed Man
  • St. Ceciliamis in Parijs
  • Vivaldi

Zonder Johannes geen Matthäus

De Johannes-Passion behoort samen met de Matthäus-Passion van Bach tot de populairste passiemuziek. De laatste jaren is de Johannes bezig aan een opmars. Terecht, want muzikaal doet deze passie niet onder van de Matthäus. Hoogste tijd voor een (hernieuwde) kennismaking.
In 1724, drie jaar vóór de Matthäus-Passion, componeerde Bach zijn eerste passie, gebaseerd op het Evangelie van Johannes. Niet eerder in de muziekgeschiedenis was er een passie geschreven van zo'n omvang en met zo'n dramatiek. Met zijn Johannes-Passion verrichtte Bach baanbrekend werk, en bereidde hij de weg voor de Matthäus-Passion. Lees meer

Zing mee
Programma:
Delen uit de Johannes-Passion van Bach
Datum: zaterdag 11 maart 2023
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Extra oefendag(en)  op zaterdag 25 februari 2023 van 10:00 - 16:00 uur in Leiden
Wanneer u zich heeft ingeschreven voor de extra repetitie mag u tevens gebruik maken van de extra repetities bij het Hoofdstadkoor.
Woensdag 26 oktober,  9 november en 16 november van 20.00 – 22.30 uur in de ‘Kruiskerk’ te Amstelveen. Adres: Van der Veerelaan 30A Amstelveen.
Meer informatie? Bezoek onze website 

Gounod en zijn kunstenaarsallures

De biografie van Charles Gounod leest als een blauwdruk over een karakteristieke kunstenaar vol allures. Zijn gemoedstoestanden wisselen tussen ambitie en moedeloosheid, er is sprake van rusteloze werkdrift maar ook van apathische crisis, beminnelijkheid en twistziek gedrag, huwelijkstrouw én buitenechtelijke affaires. Liet de componist van zulke hemelse muziek zich teveel meeslepen door zijn passies? Lees meer

Zing mee
Programma:
 Charles Gounod -  Messe solennelle en l'honneur de Sainte-Cécile (Ceciliamis)
Datum: zaterdag 10 juni 2023  aanvang 10.00 uur
Locatie: Sint Janskerk te Gouda
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Extra repetitie: zaterdag 27 mei 2023 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden (ook via het inschrijfformulier)
Toegangskaarten
 voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Meer informatiebezoek onze website 

Zangweekend op de Veluwe

Zing mee tijdens dit zangweekend op zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus 2023 in Fletcher Hotel Epe-Zwolle te Epe (provincie Gelderland, vlakbij Zwolle). Het zangweekend van Sing Along Events is elk jaar weer een hoogtepunt in ons jaarprogramma, vanwege de gemoedelijke sfeer, de prima ambiance en niet te vergeten de gedreven solisten en begeleiders. Komend jaar staan de mooiste delen uit ‘Messiah’ van Händel op het programma.
Om goed te kunnen inschatten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen (vorig jaar hebben we een extra hotel locatie moeten boeken vanwege grote belangstelling), willen we u alvast vragen vrijblijvend in te schrijven als u belangstelling heeft voor dit weekend. U kunt kosteloos annuleren tot en met 31 maart 2023.

Zing mee
Programma:
Delen uit Messiah van Händel
Datum: zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus 2023
Locatie: Fletcher Hotel Epe-Zwolle te Epe (provincie Gelderland, vlakbij Zwolle)
Meer informatie over het zangweekend: Bezoek onze website
Inschrijven: via het inschrijfformulier
(Deelname aan koor zonder overnachting is ook mogelijk.)

Hoe werd ABBA een hitmachine?

The Beatles, de meest populaire band van de jaren zestig, was nog maar amper uiteengevallen toen een nieuwe manie zich aandiende: Abbamania. De Zweedse popgroep ABBA veroverde de wereld als een donderslag bij heldere hemel. Een echte verrassing, want we dachten dat er nooit meer een band zou komen die zoveel mensen op de been kon krijgen als de Beatles uit Liverpool. Mis......!  Het leek er al gauw op dat Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid nog succesvoller konden worden dan John, Paul, George en Ringo... Lees meer

Zing mee
Programma
: Diverse popsongs (waaronder verschillende songs van Abba)
Datum:
zaterdag 28 januari 2023, aanvang 10.00 uur
Locatie: Theater De Nieuwe Regentes, Den Haag.
Inschrijven: U kunt zich nog inschrijven via het inschrijfformulier
Prijs is inclusief bladmuziek en oefen-mp3tjes
Toegangskaarten
 voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Extra oefendag: op zaterdag 14 januari 2023 van 10:00 - 16:00 uur in Leiden
Meer informatie? Bezoek onze website 

The Armed Man in Eindhoven

Componist Karl Jenkins, ooit begonnen als jazz- en popmuzikant, is uitgegroeid tot een van de grootste nog levende Engelse componisten op het gebied van cross-overwerken. In deze werken worden verschillende, meestal populaire muziekstijlen gecombineerd. Bij Jenkins worden het schitterende monumenten, geënt op universele thema’s. En niet alleen muzikale thema’s worden door hem gebruikt, maar ook literaire onderwerpen. Lees meer

Zing mee
Programma:
Jenkins - The armed man
Datum: Zondag 22 oktober 2023
Locatie: Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Toegangskaarten: voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Extra oefendag: op zaterdag 7 oktober 2023 van 10:00 - 16:00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden. (Inschrijvingen ook via het inschrijfformulier)
Meer informatie? Bezoek onze website 

St. Ceciliamis in Parijs

In het voorjaar van 2023 kunt u deelnemen aan een unieke koorreis met als hoogtepunt een concert in de Église Saint-Eustache te Parijs, de kerk waar Gounod zijn Ceciliamis zelf voor het eerst heeft uitgevoerd! Deze koorreis wordt georganiseerd door IC Productions en is bedoeld voor individuele koorzangers.
Wat houdt dit arrangement in?
- Deelname concert in de Église Saint Eustache
- Boottocht over de Seine
- Bezoek Cité de la Musique
- Sightseeing Parijs o.l.v. deskundige gids
- Verblijf in goed ****hotel op basis van logies ontbijt
- Vier warme 3-gangenmaaltijden
- Vervoer per luxe touringcar
Vertrek: zondag 07 mei 2023 Terug: donderdag 11 mei 2023
Klik hier voor meer informatie

Vivaldi

Antonio Vivaldi was 25 jaar oud toen hij in zijn geboorteplaats Venetië tot priester werd gewijd. Kerkmuziek was Vivaldi junior met de paplepel ingegoten: zijn vader Giovanni Vivaldi was musicus aan de San Marco basiliek in Venetië, een kerk waar veel aan muziek werd gedaan. Enkele maanden na zijn priesterwijding werd de jonge Antonio benoemd als vioolleraar aan het Ospedale della Pietà. Vivaldi was niet alleen vioolleraar, maar componeerde ook muziek. Deze kerkdiensten met muziek van Vivaldi, die vaak meer op concerten leken, waren razend populair onder de rijke Venetianen en hun buitenlandse gasten. Lees meer

Zing mee 
Programma: Vivaldi: Gloria en Magnificat
Datum: zaterdag 9 december 2023
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Extra repetitie: zaterdag 25 november 2023 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden (ook via het inschrijfformulier)
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Meer informatiebezoek onze website 

Boek Solisten Nu

Boek Solisten Nu, het professionele impresariaat voor solisten en professionele zangers. Zonder bemiddelingskosten! Het aanbod van Boek Solisten Nu is uitgebreid met pianisten, klavecinisten en organisten. Impresariaat voor professionele klassieke zangers, pianisten en organisten, opgericht door Martin van der Brugge. [Naar website]

Dirigentenbemiddeling

Dirigentenbemiddeling, de website voor een perfecte match tussen dirigent en koor! Koren die op zoek zijn naar een dirigent kunnen kosteloos hun advertentie plaatsen. Met meer dan 300 dirigenten in het bestand vindt u ook voor uw koor een nieuwe dirigent! [Naar website]

Graag tot ziens

Wij hopen u in 2023 bij één van onze activiteiten te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,
Martin van der Brugge, dirigent
Sing Along Events - Postbus 3051 - Leiden
Tel: 31 (0)71-331 78 73

P.S. Wilt u info blijven ontvangen over meezingevenementen,
dan hoeft u niets te doen.
Wilt u zich uitschrijven voor deze mailing of uw inschrijving aanpassen,
klikt u dan op 'Beheer aanmelding' hieronder.