Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser.
 
Nieuwsbrief | Sing Along Events | Februari 2023
27/09/2023 - Uitgave 141
 
 

Beste zanger(es),

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder deelnam aan een van onze evenementen of omdat u een vacature plaatste bij Dirigenten Bemiddeling Nu. Mocht u geen prijs meer stellen op deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze mail.

Het komende seizoen bieden wij weer interessante scratchconcerten aan. Van Vivaldi tot Gounod, en van Bach tot Jenkins! Voor ieder wat wils. Bent u ook weer van de partij?

In deze nieuwsbrief:

  • Wat maakt Bach’s muziek zo bijzonder?
  • Gounod en zijn kunstenaarsallures
  • Zangweekend: Händels succes na moeilijke periode
  • Help ons met verspreiden van flyers en ontvang korting!
  • Jenkins' The Armed man: Een mis voor de vrede
  • St. Ceciliamis in Parijs
  • Vivaldi: Van priester tot koordirigent

Wat maakt Bach’s muziek zo bijzonder?

Bachs composities zijn onder andere zo uniek omdat hij de perfecte beheersing van het contrapunt had. Dat was in Bachs tijd een populaire compositietechniek voor meerstemmige muziek, met vuistregels voor het combineren van verschillende melodische lijnen of stemmen. Volgens het contrapunt moeten de individuele stemmen een volwaardige melodie hebben en soepel verlopen. Maar ook de samenklank (de harmonie) van de verschillende stemmen moet goed zijn.
Bach bracht het idee van meerstemmigheid tot nieuwe hoogten. Hij was niet alleen in staat om complexe meerstemmige muziek met mathematische precisie uit te werken, hij slaagde er ook in om ervoor te zorgen dat die muziek fantastisch klonk. Lees meer

Zing mee
Programma:
Delen uit de Johannes-Passion van Bach
Datum: zaterdag 11 maart 2023
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Extra oefendag(en) op zaterdag 25 februari 2023 van 10:00 - 16:00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden. Inschrijven via het inschrijfformulier
U kunt zich nog inschrijven voor de extra repetitie of meerdere repetities.
Wanneer u zich heeft ingeschreven voor de extra repetitie mag u tevens gebruik maken van de extra repetities bij het Hoofdstadkoor:
woensdag 22 februari, woensdag 1 maart en woensdag 8 maart van 20.00 – 22.30 uur in de ‘Kruiskerk’ te Amstelveen. Adres: Van der Veerelaan 30A Amstelveen.
Meer informatie? Bezoek onze website 

Gounod en zijn kunstenaarsallures

De biografie van Charles Gounod leest als een blauwdruk over een karakteristieke kunstenaar vol allures. Zijn gemoedstoestanden wisselen tussen ambitie en moedeloosheid, er is sprake van rusteloze werkdrift maar ook van apathische crisis, beminnelijkheid en twistziek gedrag, huwelijkstrouw én buitenechtelijke affaires. Wie was Gounod werkelijk? Lees meer

Zing mee
Programma:
 Charles Gounod -  Messe solennelle en l'honneur de Sainte-Cécile (Ceciliamis)
Datum: zaterdag 10 juni 2023 aanvang 10.00 uur
Locatie: Sint Janskerk te Gouda
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Extra repetitie: zaterdag 27 mei 2023 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden (ook via het inschrijfformulier)
Toegangskaarten
 voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Meer informatiebezoek onze website 

Zangweekend: Händels succes na moeilijke periode

In de zomer van 1741 bevond de 56-jarige Händel zich op een kruispunt in zijn leven. Veel van zijn activiteiten in die periode hadden met de Italiaanse opera te maken en veel van zijn beste werken dateren uit die tijd. Maar de veranderende smaak van het publiek, financiële problemen en de toenemende concurrentie van in het Engels opgevoerde werken hadden geleidelijk de populariteit van de Italiaanse opera doen afnemen. Toen de componist in 1737 ook nog eens een beroerte kreeg, leek het einde verhaal. Hij zat in de put, was overwerkt en kon zijn rechterhand tijdelijk niet gebruiken. Velen vroegen zich af of hij ooit nog zou kunnen componeren. Lees meer

Zing mee tijdens het zangweekend
Programma:
Delen uit Messiah van Händel
Datum: zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus 2023
Locatie: Fletcher Hotel Epe-Zwolle te Epe (provincie Gelderland, vlakbij Zwolle)
Meer informatie over het zangweekend: Bezoek onze website
Inschrijven: via het inschrijfformulier
(Deelname aan koor zonder overnachting is ook mogelijk.)

Help ons met verspreiden van flyers en ontvang 5 euro korting ! 

Draagt u Sing Along Events een warm hart toe? Wanneer u ons helpt flyers te verspreiden, dan ontvangt u van ons 5 euro korting op het bedrag van deelname voor één van onze evenementen.
U kunt flyers in de plaatselijke supermarkt ophangen, neerleggen in de buurtbibliotheek of meenemen naar uw koor. Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar info@singalongevents.nl.

Wij sturen u dan een enveloppe met 50 flyerboekjes toe. Wilt u meer flyers verspreiden, geeft u dit dan aan. Als dank ontvangt u van ons een kortingscode van vijf euro voor één van onze evenementen.

Jenkins' The Armed man: Een mis voor de vrede

'Een mis voor de vrede.’ Met deze ondertitel ging in 2000 ter gelegenheid van de eeuwwisseling in de Londense Royal Albert Hall ‘ The Armed Man’ in première. Componist Karl Jenkins baseerde het werk op het bekende Franse volkslied (soldatenlied) uit de 15e eeuw: L’homme armé. Dit lied is in de loop der eeuwen in ontelbare composities als hoofdthema gebruikt. Lees meer.

Zing mee
Programma:
Jenkins - The armed man
Datum: Zondag 22 oktober 2023
Locatie: Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Toegangskaarten: voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Extra oefendag: op zaterdag 7 oktober 2023 van 10:00 - 16:00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden. (Inschrijvingen ook via het inschrijfformulier)
Meer informatie? Bezoek onze website 

St. Ceciliamis in Parijs

In het voorjaar van 2023 kunt u deelnemen aan een unieke koorreis met als hoogtepunt een concert in de Église Saint-Eustache te Parijs, de kerk waar Gounod zijn Ceciliamis zelf voor het eerst heeft uitgevoerd! Deze koorreis wordt georganiseerd door IC Productions en is bedoeld voor individuele koorzangers.
Wat houdt dit arrangement in?
- Deelname concert in de Église Saint Eustache
- Boottocht over de Seine
- Bezoek Cité de la Musique
- Sightseeing Parijs o.l.v. deskundige gids
- Verblijf in goed ****hotel op basis van logies ontbijt
- Vier warme 3-gangenmaaltijden
- Vervoer per luxe touringcar
Vertrek: zondag 07 mei 2023 Terug: donderdag 11 mei 2023
Klik hier voor meer informatie

Vivaldi: van priester tot koordirigent

Vanwege zijn rode haar werd Vivaldi ook wel Il Prete Rosso genoemd: de rode priester. In eerste instantie zou Vivaldi namelijk priester worden; hij werd zelfs tot priester gewijd. In combinatie met een astmatische aandoening bleek dat geen goede beroepskeuze. Maar Vivaldi had altijd al een voorliefde voor muziek en daar richtte hij zich helemaal op na het besluit om het priesterschap op te geven.

Hij werd koor- en orkestdirigent en vioolleraar bij Ospedale della Pietà, een Venetiaans weeshuis. Hij gaf vioolles aan getalenteerde jonge Venetiaanse weesmeisjes. De concerten die deze meisjes gaven, stonden hoog aangeschreven: vooraanstaande mensen vanuit de hele wereld bezochten de concerten. Als je iets voorstelde in die tijd, dan moest je hier geweest zijn. Wat was nu precies dit weeshuis? Lees meer

Zing mee 
Programma: Vivaldi: Gloria en Magnificat
Datum: zaterdag 9 december 2023
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Extra repetitie: zaterdag 25 november 2023 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden (ook via het inschrijfformulier)
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Meer informatiebezoek onze website 

Boek Solisten Nu

Boek Solisten Nu, het professionele impresariaat voor solisten en professionele zangers. Zonder bemiddelingskosten! Het aanbod van Boek Solisten Nu is uitgebreid met pianisten, klavecinisten en organisten. Impresariaat voor professionele klassieke zangers, pianisten en organisten, opgericht door Martin van der Brugge. [Naar website]

Dirigentenbemiddeling

Dirigentenbemiddeling, de website voor een perfecte match tussen dirigent en koor! Koren die op zoek zijn naar een dirigent kunnen kosteloos hun advertentie plaatsen. Met meer dan 300 dirigenten in het bestand vindt u ook voor uw koor een nieuwe dirigent! [Naar website]

Graag tot ziens

Wij hopen u in 2023 bij één van onze activiteiten te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,
Martin van der Brugge, dirigent
Sing Along Events - Postbus 3051 - Leiden
Tel: 31 (0)71-331 78 73

P.S. Wilt u info blijven ontvangen over meezingevenementen,
dan hoeft u niets te doen.
Wilt u zich uitschrijven voor deze mailing of uw inschrijving aanpassen,
klikt u dan op 'Beheer aanmelding' hieronder.