Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser.
 
Nieuwsbrief | Sing Along Events | Maart 2023
28/03/2023 - Uitgave 142
 
 

Beste zanger(es),

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder deelnam aan een van onze evenementen of omdat u een vacature plaatste bij Dirigenten Bemiddeling Nu. Mocht u geen prijs meer stellen op deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze mail.

Het komende seizoen bieden wij weer interessante scratchconcerten aan. Van Vivaldi tot Gounod, en van Bach tot Jenkins! Voor ieder wat wils. Bent u ook weer van de partij?

In deze nieuwsbrief:

  • Kom luisteren naar de Johannes Passion van Bach
  • Gounods première bijgewoond door grote componisten
  • Zangweekend: Waarom staan bij Messiah's Hallelujah?
  • Help ons met verspreiden van flyers en ontvang korting!
  • The Armed Man met meer dan meer dan 5.000 zangers
  • St. Ceciliamis in de St. Eustache van Parijs
  • Vivaldi’s onzichtbare koor

Bijzondere uitvoering van de Johannes Passion van Bach

Bent u een liefhebber van klassieke muziek en op zoek naar een bijzondere uitvoering van de Johannes Passion van Bach? Dan is deze versie met een verteller die het verhaal bespreekt echt iets voor u!
De Johannes Passion is een prachtig muziekwerk dat het lijdensverhaal van Jezus Christus vertelt. De muziek van Bach is natuurlijk al meesterlijk op zichzelf, maar met deze extra laag van vertelling komt de diepe betekenis van de Johannes Passion nog beter tot zijn recht. Het voelt bijna alsof u zelf aanwezig bent bij de gebeurtenissen die zich afspelen - een ervaring die u niet snel zult vergeten. Laat u meevoeren door de prachtige muziek en het meeslepende verhaal, en beleef de Johannes Passion op een manier zoals u hem nog nooit eerder heeft gehoord.

Zing mee of kom luisteren 
Programma:
Delen uit de Johannes-Passion van Bach
Datum: zaterdag 11 maart 2023
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Maar u kunt ook nog meezingen
Inschrijven:
via het inschrijfformulier
Meer informatie? Bezoek onze website 

Gounods première bijgewoond door grote componisten

De Messe solennelle en l'honneur de Sainte-Cécile van Charles Gounod werd voor het eerst opgevoerd op 22 november 1855 in de Église Saint-Eustache in Parijs. De première werd bijgewoond door verschillende bekende componisten, waaronder Gioachino Rossini, Ambroise Thomas en Hector Berlioz. Het feit dat zulke bekende namen aanwezig waren bij de première, gaf aan hoe belangrijk en gewaardeerd de muziek van Gounod al was in die tijd.
Rossini, die al met pensioen was op het moment van de première, was erg onder de indruk van het werk van Gounod en beschreef het als 'het grootste meesterwerk van de moderne tijd'. Thomas prees vooral de muzikale stijl van Gounod. Zelfs Berlioz, die bekend stond om zijn kritische houding ten opzichte van andere componisten, gaf later positieve recensies van de mis in de pers. Lees meer

Zing mee
Programma:
Charles Gounod -  Ceciliamis
Datum: zaterdag 10 juni 2023 aanvang 10.00 uur
Locatie: Sint Janskerk te Gouda
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Extra repetitie: zaterdag 27 mei 2023 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden (ook via het inschrijfformulier)
Toegangskaarten
 voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Meer informatiebezoek onze website 

Zangweekend: waarom staan bij Messiah's Hallelujah?

Het oratorium Messiah van Georg Friederich Händel is beroemd vanwege zijn prachtige muziek en het grote koor dat het werk uitvoert. Het koor is dan ook een belangrijk onderdeel van de uitvoering.
Het Hallelujah-koor voor koor en orkest klinkt indrukwekkend en majestueus. Het begint met de woorden "Hallelujah! For the Lord God Omnipotent reigneth" en gaat verder met lofprijzingen en dankzeggingen voor de Heer. De woorden King of Kings and Lord of Lords worden krachtig benadrukt en drukken het spirituele belang van het stuk uit. Het is een traditie om op te staan tijdens het Hallelujah-koor in Messiah. Voor een koor is staand zingen de norm, maar waarom gaat óók het publiek nu eigenlijk staan? Lees meer

Zing mee tijdens het zangweekend
Programma:
Delen uit Messiah van Händel
Datum: zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus 2023
Locatie: Fletcher Hotel Epe-Zwolle te Epe (provincie Gelderland, vlakbij Zwolle)
Meer informatie over het zangweekend: Bezoek onze website
Inschrijven: via het inschrijfformulier
(Deelname aan koor zonder overnachting is ook mogelijk.)

Help ons met verspreiden van flyers en ontvang 5 euro korting ! 

Draagt u Sing Along Events een warm hart toe? Wanneer u ons helpt flyers te verspreiden, dan ontvangt u van ons 5 euro korting op het bedrag van deelname voor één van onze evenementen.
U kunt flyers in de plaatselijke supermarkt ophangen, neerleggen in de buurtbibliotheek of meenemen naar uw koor. Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar info@singalongevents.nl.

Wij sturen u dan een enveloppe met 50 flyerboekjes toe. Wilt u meer flyers verspreiden, geeft u dit dan aan. Als dank ontvangt u van ons een kortingscode van vijf euro voor één van onze evenementen.

Jenkins' The Armed Man: met meer dan 5.000 zangers!

Een bijzondere uitvoering van The Armed Man, met het Stay at Home Choir, vond twee jaar geleden plaats. Het was georganiseerd door Classic FM en mensen van over de hele wereld zongen vanuit hun eigen huis mee. Het was een creatieve manier om mensen samen te brengen en te laten deelnemen aan een gemeenschappelijk muzikaal project, zelfs toen ze fysiek niet bij elkaar konden zijn. Het koor bestond uit 5.000 zangers van over de hele wereld. Het stuk is oorspronkelijk geschreven voor een groot koor en orkest, maar deze digitale uitvoering maakte gebruik van een virtueel koor waarbij de individuele stemmen werden opgenomen en samengevoegd tot een geheel. Dit maakte het mogelijk voor mensen van alle niveaus en achtergronden om deel te nemen, wat de boodschap van vrede en eenheid van het stuk nog verder versterkt. Lees meer

Zing mee
Programma:
Jenkins - The armed man
Datum: Zondag 22 oktober 2023
Locatie: Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Toegangskaarten: voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Extra oefendag: op zaterdag 7 oktober 2023 van 10:00 - 16:00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden. (Inschrijvingen ook via het inschrijfformulier)
Meer informatie? Bezoek onze website 

St. Ceciliamis in Parijs

In het voorjaar van 2023 kunt u deelnemen aan een unieke koorreis met als hoogtepunt een concert in de Église Saint-Eustache te Parijs, de kerk waar Gounod zijn Ceciliamis zelf voor het eerst heeft uitgevoerd! Deze koorreis wordt georganiseerd door IC Productions en is bedoeld voor individuele koorzangers.
Wat houdt dit arrangement in?
- Deelname concert in de Église Saint Eustache
- Boottocht over de Seine
- Bezoek Cité de la Musique
- Sightseeing Parijs o.l.v. deskundige gids
- Verblijf in goed ****hotel op basis van logies ontbijt
- Vier warme 3-gangenmaaltijden
- Vervoer per luxe touringcar
Vertrek: zondag 07 mei 2023 Terug: donderdag 11 mei 2023
Klik hier voor meer informatie

Vivaldi’s onzichtbare koor

Antonio Vivaldi was een componist en muzikant die in het begin van de 18e eeuw werkte aan het Ospedale della Pietà in Venetië, Italië. Het Ospedale della Pietà was een klooster, weeshuis en muziekschool voor meisjes. Hij gaf daar vioolles aan getalenteerde jonge Venetiaanse weesmeisjes. De concerten die deze meisjes gaven, stonden hoog aangeschreven: vooraanstaande mensen vanuit de hele wereld bezochten de concerten. Als je iets voorstelde in die tijd, dan moest je hier geweest zijn. Tijdens de 18e eeuw was het niet gebruikelijk dat vrouwen in het openbaar optraden, en dit gold vooral voor meisjes en jonge vrouwen. Om de reputatie van deze zangers te beschermen en te voorkomen dat ze werden gezien als ongepast, werden ze vaak verborgen achter schermen of gordijnen tijdens optredens. Lees meer

Zing mee 
Programma: Vivaldi: Gloria en Magnificat
Datum: zaterdag 9 december 2023
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Extra repetitie: zaterdag 25 november 2023 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden (ook via het inschrijfformulier)
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Meer informatiebezoek onze website 

Boek Solisten Nu

Boek Solisten Nu, het professionele impresariaat voor solisten en professionele zangers. Zonder bemiddelingskosten! Het aanbod van Boek Solisten Nu is uitgebreid met pianisten, klavecinisten en organisten. Impresariaat voor professionele klassieke zangers, pianisten en organisten, opgericht door Martin van der Brugge. [Naar website]

Dirigentenbemiddeling

Dirigentenbemiddeling, de website voor een perfecte match tussen dirigent en koor! Koren die op zoek zijn naar een dirigent kunnen kosteloos hun advertentie plaatsen. Met meer dan 300 dirigenten in het bestand vindt u ook voor uw koor een nieuwe dirigent! [Naar website]

Graag tot ziens

Wij hopen u in 2023 bij één van onze activiteiten te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,
Martin van der Brugge, dirigent
Sing Along Events - Postbus 3051 - Leiden
Tel: 31 (0)71-331 78 73

P.S. Wilt u info blijven ontvangen over meezingevenementen,
dan hoeft u niets te doen.
Wilt u zich uitschrijven voor deze mailing of uw inschrijving aanpassen,
klikt u dan op 'Beheer aanmelding' hieronder.