Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser.
 
Nieuwsbrief | Sing Along Events | April
27/09/2023 - Uitgave 142
 
 

Beste zanger(es),

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder deelnam aan een van onze evenementen of omdat u een vacature plaatste bij Dirigenten Bemiddeling Nu.
Het kan zijn dat u deze nieuwsbrief afgelopen week al heeft ontvangen. Door een technische storing zijn helaas niet alle nieuwsbrieven correct  verzonden. Mocht u deze nieuwsbrief dus twee keer ontvangen, dan bieden wij onze excuus daarvoor aan.
Mocht u geen prijs meer stellen op deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze mail.

Het komende seizoen bieden wij weer interessante scratchconcerten aan. Van Vivaldi tot Gounod, en van Bach tot Jenkins! Voor ieder wat wils. Bent u ook weer van de partij?

In deze nieuwsbrief:

  • Wie was Cecilia?
  • St. Ceciliamis in de St. Eustache van Parijs
  • Zangweekend: Grappige anekdotes over Georg Friedrich Händel
  • Jenkins: Snelle weetjes
  • Tien weetjes over het leven en werk van Antonio Vivaldi
  • Zing Misa Criolla in Lissabon
  • Help ons met het verspreiden van flyers en ontvang korting!

Wie was Cecilia?

De 'Cecilia-mis' is een beroemd werk van de Franse componist Charles Gounod, gecomponeerd ter ere van de heilige Cecilia, de beschermheilige van muzikanten. Maar wie was Cecilia en waarom is zij de beschermheilige van muzikanten?
Sint Cecilia was een christelijke martelaar uit de 2e eeuw na Christus. Volgens de legende was Cecilia een rijke Romeinse adellijke vrouw die, ondanks de wens van haar ouders dat zij zou trouwen, haar leven wijdde aan het christelijk geloof. Op haar huwelijksdag zong ze een loflied tot God en toen haar man vroeg waarom ze zo vrolijk was, vertelde ze hem over haar geloof. Na enige tijd overtuigde ze hem ook om zich tot het christendom te bekeren, maar met beiden liep het uiteindelijk slecht af. Lees meer

Zing mee
Programma:
Charles Gounod -  Ceciliamis
Datum: zaterdag 10 juni 2023 aanvang 10.00 uur
Locatie: Oude kerk te Voorburg (let op: locatie is gewijzigd, voorheen St. Janskerk te Gouda)
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Extra repetitie: zaterdag 27 mei 2023 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden (ook via het inschrijfformulier)
Toegangskaarten
 voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Meer informatiebezoek onze website 

St. Ceciliamis in Parijs

In het voorjaar van 2023 kunt u deelnemen aan een unieke koorreis met als hoogtepunt een concert in de Église Saint-Eustache te Parijs, de kerk waar Gounod zijn Ceciliamis zelf voor het eerst heeft uitgevoerd! Deze koorreis wordt georganiseerd door IC Productions en is bedoeld voor individuele koorzangers.
Wat houdt dit arrangement in?
- Deelname concert in de Église Saint Eustache
- Boottocht over de Seine
- Bezoek Cité de la Musique
- Sightseeing Parijs o.l.v. deskundige gids
- Verblijf in goed ****hotel op basis van logies ontbijt
- Vier warme 3-gangenmaaltijden
- Vervoer per luxe touringcar
Vertrek: zondag 07 mei 2023 Terug: donderdag 11 mei 2023
Klik hier voor meer informatie

Grappige anekdotes over Georg Friedrich Händel

Het verhaal gaat dat Händel zich helemaal had teruggetrokken in zijn kamer om de muziek voor Messiah te componeren. Zijn huishoudster bracht hem elke dag eten en drinken en op een dag, terwijl ze zijn kamer binnenkwam om zijn bord op te halen, vond ze Händel huilend achter zijn bureau. Bezorgd vroeg ze wat er aan de hand was, waarop Händel antwoordde: 'Ik heb zojuist de Messias gezien.' De huishoudster, die niet bekend was met de compositie in wording, dacht dat hij het had over een bezoeker genaamd Messiah die bij hem op bezoek was geweest. Ze was verbaasd en vroeg: 'Wanneer komt hij terug?' Händel antwoordde: 'Hij is er nog steeds, ik ben hem aan het componeren.'

Hoewel deze anekdote waarschijnlijk verzonnen is, is het wel een grappige manier om aan te geven hoe belangrijk Messiah was voor Händel en hoe emotioneel hij verbonden was met zijn muziek. Het werk is een van de meest geliefde en bekendste werken in de klassieke muziek, en wordt nog steeds regelmatig uitgevoerd en beluisterd. Meer grappige anekdotes? Lees meer

Zing mee tijdens het zangweekend
Programma:
Delen uit Messiah van Händel
Datum: zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus 2023
Locatie: Fletcher Hotel Epe-Zwolle te Epe (provincie Gelderland, vlakbij Zwolle)
Meer informatie over het zangweekend: Bezoek onze website
Inschrijven: via het inschrijfformulier
(Deelname aan koor zonder overnachting is ook mogelijk.)

Jenkins: snelle weetjes

Karl Jenkins is een componist uit Wales en een voormalig lid van de jazz-rockband Soft Machine. Hij bespeelt onder andere saxofoon, hobo en piano.

Snelle weetjes
Geboren: 17 oktober 1944, Penclawdd (Whales)
Getrouwd: met Carol Barratt
Kinderen: Jody Jenkins
Bekendste stukken: The Armed Man: A Mass for Peace en The Peacemakers.
Interessant: de vrouw en zoon van Karl Jenkins componeren ook.
Karl Jenkins kreeg klassieke muziek met de paplepel ingegoten. Zijn vader was organist en leraar. Jenkins zelf werd hoboïst van het National Youth Orchestra of Wales en studeerde muziek aan de universiteit van Cardiff en de Royal Academy of Music in Londen. Tijdens zijn studie ontmoette hij zijn huidige vrouw Carol. Jenkins is niet alleen een begenadigd componist van klassieke werken maar ook actief in de reclamewereld. Lees meer

Zing mee
Programma:
Jenkins - The armed man
Datum: Zondag 22 oktober 2023
Locatie: Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Toegangskaarten: voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Extra oefendag: op zaterdag 7 oktober 2023 van 10:00 - 16:00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden. (Inschrijvingen ook via het inschrijfformulier)
Meer informatie? Bezoek onze website 

Tien weetjes over het leven en werk van Antonio Vivaldi

1. Vivaldi componeerde meer dan 500 concerten, waaronder zijn bekendste werk 'De Vier Jaargetijden', een cyclus van vier vioolconcerten die elk een seizoen vertegenwoordigen.
2. Vivaldi had als bijnaam 'Il Prete Rosso', wat 'De Rode Priester betekent, vanwege zijn rossige haar en zijn opleiding tot priester.
3. Hij was een invloedrijke componist in zijn tijd en zijn muziek werd gewaardeerd door de royalty en adel in heel Europa.
4. Vivaldi was een virtuoze violist en wordt beschouwd als een van de grootste barokcomponisten. Hij maakte gebruik van vernieuwende muzikale technieken, zoals het gebruik van programmamuziek en het experimenteren met ritmische en harmonische structuren. Lees meer weetjes

Zing mee 
Programma: Vivaldi: Gloria en Magnificat
Datum: zaterdag 9 december 2023
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Extra repetitie: zaterdag 25 november 2023 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in ‘De Regenboog’ te Leiden (ook via het inschrijfformulier)
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Meer informatiebezoek onze website 

Zing Misa Criolla in Lissabon

Als je van Latijns-Amerikaanse muziek houdt, dan is de 5-daagse concertkoorreis naar het prachtige Lissabon, met uitvoeringen van de MISA CRIOLLA en NAVIDAD NUESTRA van Ramirez, een echte aanrader. De concerten vinden plaats in de prachtige Maria Major kathedraal en de Igreja antigo Mosteiro de Jesus te Lissabon. De akoestiek van beide kerken is perfect voor de muziek van Ramirez en zal de ervaring nog intenser maken.
Of je nu een fan bent van Latijns-Amerikaanse muziek of gewoon op zoek bent naar een bijzondere muzikale ervaring, deze concerten in Lissabon zijn zeker de moeite waard. Het is een viering van de muziek en cultuur van Latijns-Amerika. Mis deze kans niet om deze werken live te horen en mee te zingen met de prachtige muziek van Ariel Ramirez.
Vertrek: zondag 1 woensdag 2023
Terug: zondag 5 november 2023
Klik hier voor meer informatie

Help ons met verspreiden van flyers en ontvang 5 euro korting ! 

Draagt u Sing Along Events een warm hart toe? Wanneer u ons helpt flyers te verspreiden, dan ontvangt u van ons 5 euro korting op het bedrag van deelname voor één van onze evenementen.
U kunt flyers in de plaatselijke supermarkt ophangen, neerleggen in de buurtbibliotheek of meenemen naar uw koor. Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar info@singalongevents.nl.

Wij sturen u dan een enveloppe met 50 flyerboekjes toe. Wilt u meer flyers verspreiden, geeft u dit dan aan. Als dank ontvangt u van ons een kortingscode van vijf euro voor één van onze evenementen.

Boek Solisten Nu

Boek Solisten Nu, het professionele impresariaat voor solisten en professionele zangers. Zonder bemiddelingskosten! Het aanbod van Boek Solisten Nu is uitgebreid met pianisten, klavecinisten en organisten. Impresariaat voor professionele klassieke zangers, pianisten en organisten, opgericht door Martin van der Brugge. [Naar website]

Dirigentenbemiddeling

Dirigentenbemiddeling, de website voor een perfecte match tussen dirigent en koor! Koren die op zoek zijn naar een dirigent kunnen kosteloos hun advertentie plaatsen. Met meer dan 300 dirigenten in het bestand vindt u ook voor uw koor een nieuwe dirigent! [Naar website]

Graag tot ziens

Wij hopen u in 2023 bij één van onze activiteiten te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,
Martin van der Brugge, dirigent
Sing Along Events - Postbus 3051 - Leiden
Tel: 31 (0)71-331 78 73

P.S. Wilt u info blijven ontvangen over meezingevenementen,
dan hoeft u niets te doen.
Wilt u zich uitschrijven voor deze mailing of uw inschrijving aanpassen,
klikt u dan op 'Beheer aanmelding' hieronder.