Nieuwsbrief februari 2021

Geachte mevrouw/meneer,

Licht in donkere tijden: wie snakt daar niet naar in deze dagen? Traditiegetrouw is het voorjaar dan ook de ideale tijd om de Matthäus Passion uit te voeren. Deze muziek van Johann Sebastian Bach biedt troost en vertrouwen. Wij zagen daarom enorm uit naar onze uitvoering van de Matthäus Passion op 6 maart 2021 in de prachtige Dominicuskerk. Maar gezien de huidige stand van zaken hebben wij moeten besluiten om ook dit concert uit te stellen, en wel naar 19 maart 2022. Gelukkig kunnen wij u in deze nieuwsbrief melden dat er tóch een uitvoering komt - een heel bijzondere uitvoering.

De Matthäus bij u thuis

Nu de Matthäus voor de tweede maal niet door kan gaan als 'live' concert, willen wij u graag een heel bijzondere uitvoering laten meemaken: we gaan de Matthäus Passion ONLINE uitvoeren op 7 maart 2021. Met onze dirigent Martin van der Brugge en met de verteller David Schiethart. En, naar wij hopen, met u als deelnemer van het online koor! Omdat wij u al zolang moeten missen, hebben wij besloten dat iedereen mag meedoen aan de gratis online uitvoering, ook als u zich niet heeft opgegeven voor de Matthäus Passion scratch! U mag deelnemen als zanger, maar u mag ook alleen als luisteraar genieten van het concert. Ook mag u anderen uitnodigen om online van dit concert te komen genieten.

Om van dit online concert een succes te maken, hebben wij ook ONLINE repetities gepland! Ook aan deze repetities kunt u gratis deelnemen. Let op: we willen u vragen om u aan te melden voor de online repetities en/of uitvoering, zodat wij weten op hoeveel zangers/luisteraars wij kunnen rekenen. Klik hier om u direct aan te melden.

Gratis online repeteren

Zaterdag 6 maart 2021 willen wij online repeteren met u:
*Tussen 10.00 uur en 12.00 uur de sopranen - koor 1 en 2
*Tussen 13.00 uur en 15.00 uur de alten - koor 1 en 2

Zondag 7 maart 2021 willen wij online repeteren met u:
*Tussen 10.00 uur en 12.00 uur de tenoren - koor 1 en 2
*Tussen 13.00 uur en 15.00 uur de bassen -  koor- 1 en 2

De uitvoering: Zondag 7 maart 2021
Om 16.30 uur kunt u meezingen of luisteren naar onze uitvoering van maart 2019 van de Matthäus Passion. Verteller David Schiethart en dirigent Martin van der Brugge zullen tijdens de uitvoering live spreken.
Ook mag u vrienden, familie en kennissen uitnodigen om de uitvoering digitaal bij te wonen. Wij informeren u via e-mail hoe wij online gaan repeteren. Wij leggen u vooraf helemaal uit hoe het werkt. Zelfs met de meest oude computer kunt u meegenieten. Laat u niet afschrikken wanneer u dit nog niet eerder heeft gedaan! We beloven u een heel bijzondere en fijne ervaring!

We nodigen u van harte uit om u aan te melden voor de online repetitie en/of online uitvoering. Klikt u hier om u aan te melden.

Meezingen met partituur?

Wilt u meezingen, maar heeft u nog geen partituur? Wij willen u van harte aanbevelen om de Matthäus mee te zingen met partituur, ook als u dit nog niet eerder deed. Zo leert u de muziek nog beter kennen en waarderen. U kunt de partituur bij ons aanschaffen voor € 17,50. U krijgt deze dan zo spoedig mogelijk per post toegestuurd.
Ook kunt u, speciaal voor dit online event, tegen een geringe vergoeding van € 5,00 de (digitale) partituur downloaden. Om zelf uit te printen of om direct van tablet mee te lezen.

Klik hier om de partituur te bestellen à €17,50

Klik hier om de (digitale) partituur te bestellen à €5,00

Sing Along Events heeft de ambitie om met een positieve blik de toekomst tegemoet te treden en, zodra het weer is toegestaan, de fijnste meezingevenementen te organiseren om samen van muziek te kunnen genieten. We weten dat velen van u ons een warm hart toedragen en willen u daarvoor bedanken. We blijven u graag op de hoogte houden van alle ontwikkelingen door middel van onze nieuwsbrieven. En we hopen natuurlijk dat het niet meer lang duurt voordat wij elkaar weer 'in het echt' mogen ontmoeten!

Met hartelijke groet,

Martin van der Brugge, dirigent Sing Along Events
Jorieke Akkerman, evenementenmanager Sing Along Events

Sing Along Events - Postbus 3051 - Leiden 071 331 78 73
E-mail: info@singalongevents.nl