Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser.
 
Nieuwsbrief September 2022
04/02/2023 - Uitgave 128
 
 

Beste zanger(es),  

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder deelnam aan een van onze evenementen of omdat u een vacature plaatste bij Dirigenten Bemiddeling Nu. Mocht u geen prijs meer stellen op deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze mail.

Het komende seizoen bieden wij weer interessante scratchconcerten aan. Van Gounod tot Orff en van Mozart tot Abba! Voor ieder wat wils. Bent u ook weer van de partij?

In deze nieuwsbrief:

  • Carmina Burana met verteller in muziekgebouw Eindhoven
  • Het wonderkind Mozart in Nederland.
  • Elton John over zijn duet 'Hold me closer' met Britney Spears
  • Bach onderstreept in zijn muziek het geschreeuw en gejoel
  • The Messiah: laat uw hoepelrokken en zwaarden thuis!
  • Kamerorkest Con Sequenza speelt De Kleine Prins

Carmina Burana met verteller in muziekgebouw Eindhoven

Componist Carl Orff schreef in de 20e eeuw muziek bij een middeleeuwse bundel van 24 gedichten. Het werk werd vernoemd naar het boek: Carmina Burana. De componist ondertitelde deze cantate met: 'Seculiere liederen voor zang door zangers en koren, samen met instrumenten en magische beelden.'

Er zit geen plot in, maar een breed en kleurrijk panorama van het leven ontvouwt zich voor de luisteraar, waarin plaats is voor gelach en lijden, liefde en amusement. Dit alles wordt gedomineerd door het veranderlijke Fortuin, aan wiens macht niemand ontkomt.
Op zaterdag 1 oktober zal de Carmina Burana worden uitgevoerd in de kleine zaal van muziekgebouw Eindhoven. Het werk wordt uitgevoerd door twee vleugels, vier slagwerkers en vier solisten. Er treedt ook een verteller op, die het werk zal toelichten.

Programma: Carmina Burana van Carl Orff
Datum
: zaterdag 1 oktober 2022, aanvang 10.00 uur
Locatie: Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven [Kleine zaal]
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Let op: nog maar 20 kaarten beschikbaar!

Het wonderkind Mozart in Nederland

In de ’s Gravenhaegse Vrijdagse Courant van 27 september 1765 stond een bijzondere advertentie: Leopold Mozart uit Salzburg kondigde een openbaar concert aan voor maart volgend jaar. Zijn 'achtjarige' zoon Wolfgang Amadeus en zijn dochter Maria Anna (roepnaam: Nannerl) zouden optreden in de zaal van hotel De Oude Doelen, ter gelegenheid van de inhuldiging van stadhouder Willem V. Het verblijf in Nederland van de jonge componist was een groot succes, maar kostte hem bijna het leven. Lees meer

Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge wordt het requiem in één dag ingestudeerd en aansluitend aan het einde van de middag uitgevoerd.
Programma: Requiem van Mozart
Datum: zaterdag 19 november 2022, aanvang 10.00 uur
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Inschrijvenvia het inschrijfformulier
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Extra oefendag in Leiden op: zaterdag 5 november 2022 van 10:00 – 16:00 uur in Leiden
Extra oefendagen in Amsterdam op:  woensdag 26 oktober,  9 november en 16 november van 20.00 – 22.30 uur in de ‘Kruiskerk’ te Amstelveen.

Meer informatie: bezoek onze website 

Elton John over zijn duet 'Hold me closer' met Britney Spears

'Duimen dat ze beseft hoe verdomd goed ze is,' aldus Elton John tijdens de lancering van het duet 'Hold me closer' met Britney Spears. 'Ik duim dat dit haar vertrouwen zal herstellen om terug in de studio te gaan, meer platen te maken en te beseffen dat ze verdomd goed is.' Elton John ziet zichzelf als 'nonkel Elton', die artiesten helpt als ze gebukt gaan onder immense druk.
Lees meer

Programma: Diverse popsongs (waaronder I’m still standing van Elton John)
Datum:
zaterdag 28 januari 2023, aanvang 10.00 uur
Locatie: Theater De Nieuwe Regentes, Den Haag.
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Extra oefendag: op zaterdag 14 januari 2023 van 10:00 - 16:00 uur in Leiden

Bach onderstreept in zijn muziek het geschreeuw en gejoel

Johannes Passion 2023Bach geeft met zijn muziek vaak een extra lading aan de tekst. In de Johannes Passion zie je dit soort tekstuitbeeldingen heel direct terug in veel van de koordelen: er wordt dan volop geroepen, geschreeuwd en gejoeld.
In ‘Kreuzige’ bijvoorbeeld zetten de stemmen sopraan, alt, tenor en bas steeds kort na elkaar in, zodat het net lijkt of er steeds meer mensen gaan roepen. Er ontstaat als het ware een chaos van stemmen. Lees meer

Programma: Delen uit de Johannes Passion van Bach
Datum: zaterdag 11 maart 2023
Locatie: Dominicuskerk, Amsterdam
Inschrijven: via het inschrijfformulier
Toegangskaarten voor het concert om 16.30 uur via het bestelformulier
Extra oefendag op zaterdag 25 februari 2023 van 10:00 - 16:00 uur in Leiden
Meer informatie? Bezoek onze website 

The Messiah: laat uw hoepelrokken en zwaarden thuis

In de zomer van 1741 bevond de 56-jarige Händel zich op een kruispunt in zijn leven. Zijn werk, vooral opera, was niet meer populair, hij zat in de put en kreeg ook nog een beroerte. Velen vroegen zich af: kan Händel ooit nog iets fatsoenlijks componeren? Dankzij een libretto van Charles Jennens kwam zijn inspiratie echter weer helemaal terug en Händel schreef een meesterwerk. Er was zoveel belangstelling voor de première dames werden gevraagd géén hoepelrokken aan te doen, en mannen om hun zwaarden thuis te laten. Lees meer

Vijfdaagse koorreis met concert in de Gedächtniskirche in Berlijn
Vertrek: 31 okt 2022
Terug: 04 nov 202
Sabine Kirsten - Sopraan
Misaki Ono - Alt
Kim Jwa Kyum - Tenor
Ruben Gerson - Bas
Martin van der Brugge - Dirigent
Inschrijvingen via IC productions. Klik hier

Kamerorkest Con Sequenza speelt De Kleine Prins (Le Petit Prince) in orkestversie

Gedurende de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog schreef en illustreerde de Franse piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry het poëtische verhaal van De Kleine Prins, dat in 1943 in druk verscheen. Het boekje was direct een groot succes en is nog altijd enorm populair: het werd in vrijwel alle talen vertaald.
Een paar jaar geleden maakte componist en dirigent Reinier Bavinck op basis van het verhaal een compositie, uit te voeren door symfonie-orkest en een verteller. Het stuk ging in 2018 in première bij het Verenigd Utrechts Symfonie Orkest.
In het stuk wordt in grote lijnen de reis van de Kleine Prins gevolgd, langs verschillende planeten met zeer uiteenlopende bewoners, waar de Prins een praatje mee maakt. Al die bewoners zijn door Bavinck op een pakkende wijze verklankt en tijdens de uitvoering wordt een aantal van de oorspronkelijke illustraties van De Saint-Exupéry geprojecteerd. Voorafgaand aan iedere episode wordt verteld waar de Kleine Prins nu weer beland, en wordt zijn conversatie met de bewoners weergegeven. Verder staan op het programma de Suite pour Orchestre, opus 49 van Camille Saint-Saëns en de Parijse Symfonie (nr 31) van Wolfgang Amadeus Mozart. Een programma voor jong en oud!

Zondag 25 september
Aanvang 14:30.
Toegang gratis  
Locatie: Christelijk Lyceum Delft
Molenhuispad 1, Delft
Programma

Reinier Bavinck - De Kleine Prins
Camille Saint-Saens - Suite pour Orchestre, opus 49
Wolfgang Amadeus Mozart - Parijse Symfonie (nr. 31)

Con Sequenza Kamerorkest
Verteller Beatrice Dees (Opera Forum)
Dirigent: Martin van der Brugge
Meer informatie: klik hier voor de website

Boek Solisten Nu

Boek Solisten Nu, het professionele impresariaat voor solisten en professionele zangers. Zonder bemiddelingskosten! Het aanbod van Boek Solisten Nu is uitgebreid met pianisten, klavecinisten en organisten. Impresariaat voor professionele klassieke zangers, pianisten en organisten, opgericht door Martin van der Brugge. [Naar website]

Dirigentenbemiddeling

Dirigentenbemiddeling, de website voor een perfecte match tussen dirigent en koor! Koren die op zoek zijn naar een dirigent kunnen kosteloos hun advertentie plaatsen. Met meer dan 300 dirigenten in het bestand vindt u ook voor uw koor een nieuwe dirigent! [Naar website]

Graag tot ziens

Wij hopen u bij één van onze activiteiten te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,
Martin van der Brugge, dirigent
Sing Along Events - Postbus 3051 - Leiden
Tel: 31 (0)71-331 78 73

P.S. Wilt u info blijven ontvangen over meezingevenementen,
dan hoeft u niets te doen.
Wilt u zich uitschrijven voor deze mailing of uw inschrijving aanpassen,
klikt u dan op 'Beheer aanmelding' hieronder.